Subject: Math Group 6



Download 75.47 Kb.
Date13.04.2016
Size75.47 Kb.
Date: Sun, 17 Mar 2002 17:19:59 -0600
From: adam robison
X-Mailer: Mozilla 4.51 [en] (Win95; U)
X-Accept-Language: en
To: balajthy@geneseo.edu
Subject: Math Group 6

Adam Robison, Tim Nawojshi, Sonja Russell, Crystal Phillips.


1)  Whick content area is the most difficult to read because of concepts

per word, per sentence and per paragraph? a)English b)Math c)History

d)Science
answer: b)Math

From coursepack "Teaching Reading"


2)  What is the final step of the graphic organizer? a)find needed data

b)answer the questoin c)plan d)check for reasonability


answer:  d)check for reasonability

From Teaching Reading


3)  Who wrote "A Chain of Influence in the Development of Geometry"?

a)James Lightner b)Jeanne Chall c)David Runelhart


answer:  a)James Lightner

From course pack article "A Chain of Influence in the Development of

Geometry"
4)  What is the goal of the Mathenger Hunt?  a)search the internet for

math related topics b)collect signatures of people who use math c)make a

list of math topics
answer:  b)collect signatures of people who use math

From course pack article on the Mathenger Hunt.


5)  What is the third step in the SQRQCQ study method?  a)compute

b)write c)read d)question


answer:  c)read

From A Study Method for Mathematics in course pack.

Katherine

Meredith


Ben

Karl


Annie

Social Studies

1. Which one of these is the ultimate goal of a pre-reading activity?

A. maintaining engagement

B. elaboration of concepts

C. setting students up for success

D. extension of ideas across content area


2. All of the following aids are used to organize content area text chapters except:

A. maps/graphs/charts

B. study questions

C. summaries

D. headings

E. all of the above
3. What social studies writing pattern is developed though relating historical events to the reader’s life?

A. cause and effect pattern

B. comparison and/or contrast pattern

C. chronological order pattern

D. definition and/or explanation pattern


4. What writing pattern is most common in the Social Studies content area?

A. cause and effect pattern

B. comparison and/or contrast pattern

C. chronological order pattern

D. definition and/or explanation pattern


5. One way comprehension of Social Studies content is enhanced is when readers are prepared to….

A. understand the ideas and viewpoints of others

B. acquire and retain a body of relevant concepts and information

C. think critically and creatively

D. consult a variety of sources to develop more than on perspective

E. read critically about what has happened and why these events occurred



F. all of the above

From: Chanel Veronica Tillman


Date: Wed, 20 Mar 2002 11:42:58 -0500 (EST)
Subject: Group Questions
To:
Importance: Normal
X-Mailer: SquirrelMail (version 1.2.4)

Here are Group 7 's Questions due on Friday:

Math Group #7

Melanie Sharp

Kim Thompson

Chanel Tillman

Holly Walrath

Kelly Yorio


1.      Mathematics is complex due to what?

a) mixture of words, symbols, numerals, and letters     b) students don’t

like math  c) math concepts are often hard to understand  d) all of the

above
Answer: A


2.      The history of mathematics offers perhaps one of the richest areas

for exploration and for expository writing.

a) True                 b) False
Answer: A
3.      Which is not one of the four types of definitions commonly used

with mathematics terminology?

a) real-world example    b) simulated example    c) formal definition

d) exposition    e) listing of characteristics


Answer: D
4.      In the SQRQCQ study method, the first step (survey) involves the

student reading the problem rapidly to:

a) compute the problem    b) obtain an idea of its general nature

c) check their work


Answer: B
5.      Writing in mathematics is generally denser and contains more ideas

in each line and on each page than writing in the other disciplines.

a) True                 b) False
Answer: A

From: Michelle Jaclyn Wisniewski


Date: Wed, 20 Mar 2002 11:52:57 -0500 (EST)
Subject: Group 3 science ?s
To:
Importance: Normal
X-Mailer: SquirrelMail (version 1.2.4)

the members of group:

michelle wisniewski

amy norton

Brienne Tuck

John Miller


1.  How is information represented in a classification pattern?

 a.  a web-like design where lines connect different ideas together

 b.  a news-paper classified section like design where rows of

        information are sorted by one type of scale

 c.  a pattern that provides explanatory definitions and diagrams so

                reader integrates the information provided

d.  a type of outline that shows a main idea, and distinguishing

                characteristics and examples that are treated like details


 Answer:  (d) found on pg 288 of Reading in the Content Areas I/ Science

and Health Content.  The classification pattern orders information under

common headings and subheadings in outline form.  The pattern is a type of

outlining that shows a classification, the distinguishing characters of

the  members of the class, and examples.  The other answers do not apply or

are incorrect for the question being asked.


2. Many students bring a range of misconceptions about the reading of

 science materials.  A common misconception is:

 a. the belief that science vocabulary is the same as ordinary

                vocabulary

b.  all science reading is of the same type and at the same level

c.  science can be read as rapidly as literature

d.  all of the above are common misconceptions
Answer:  (d) found on pg 287 of Reading in the Content Areas I/ Science and

Health Content.  Studies have shown that all three of these answers (a, b,

and c) are common misconceptions of the reading skills needed for reading

science literature.  Therefore the answer is d, all of the above.


3.  Which of the following reading strategies is not suggested by Mallow for

helping students with reading scientific material?

A: read the text slowly and take notes

B: read the text three times-before, during and after material is covered

C: write down highlighted terminology and memorize definitions

D: use scientific thinking when reading the text material


Answer C: Mallow does not suggest memorizing definitions of words rather he

puts more emphasis on learning key concepts by exploring the relationships

among key words. For example he uses the Frayer Model which goes beyond

just stating the definition.  The other choices are suggested by Mallow for

helping students learn to read a scientific test.
4.  Which is not an example of a problem-solving skill in science?

A:  observing

B:  collecting data

C:  publishing

D: Forming conclusions
Answer: C, On table 13-1 there are the skills listed that are important to

solving problems in science and reading.  Publishing is clearly not listed

and doesn’t apply to problem solving.
5.  Which of the following is not part of the problem-solution pattern?

A:  ask students to identify problem presented in passage and to state in

own words.

B:  ask students to conduct own experiment associated with problem

presented in text

C:  ask students to locate solution(s) the author suggests

D:  ask students to prepare problem and solution statement
Answer: B, pg 292 of in the Content Areas I/ Science and Health Content.

All of the other answers are part of the problem-solution pattern except

for B, to make own experiment.

Dan Hammond March 20, 2002

Matt Dunn Exam questions

Mark Fedele Social Studies

Melissa Galante

Alexis Godat

Robert Aiello

1. A guided imagery assignment for teaching about WWI would be? A

watching a video on the topic


  1. taking a quiz

  2. group work

  3. looking at quotes from the time period

2. What helps students to think critically in Social Studies? D

  1. anticipation guides

  2. study guides

  3. advance organizers

  4. all of the above

  5. none of the above

3. Colonization, Declaration of Independence, Revolutionary War, Articles of Confederation, Constitutional Convention, Constitution . . . is an example of? C

  1. megacognition

  2. symatics

  3. chronological order pattern

  4. none of the above

4. Which does not help students to build understanding of people, places, and events? C

  1. technology

  2. literature

  3. quizzes

  4. field trips

  5. newspapers

5. From a list of subjects the teacher asks the students to mark which ones are related to the revolutionary war. This is an example of a _______? C

  1. cause and effect pattern

  2. topic division

  3. concept guide

  4. study guide

5 Questions Assignment

Chris Marquart

Victor Perez

Sue Knapp

Justin Mackey

Mary
Q1: What writing pattern, when recognized by social studies students, will help them understand the contents of the text better?


A: a.) effect and cause pattern

b.) cause and effect pattern * (p. 280)

c.) truism pattern

d.) the social studies pattern

Q2: What is a concept guide?
A: A form of study guide that is concerned with developing students understating of an important content concept. It can be used in pre-reading to motivate, as well as build schema. (p. 279)

Q3: As a social studies teacher, why is it important to provide alternative views to a given situation or event?


A: It encourages students to think critically about that given situation or event.

(p. 278)


Q4: Why is the chronological order pattern critical in the teaching of social studies?
A: By arranging and presenting events in order of occurrence, teachers will create less confusion on the part of students, as well as help them develop concepts of time periods. (p. 281)

Q5: Why is the cause and effect writing pattern an important concept for students to understand when reading a social studies text?


A: Because social studies is concerned with chains of cause and effect. One cause results in an effect that in turn causes more effects. (p. 280)

From: "CALEB HESLOP"


To: "Ernie Balajthy" , ,
   , , ,
  
Subject: 5 group questions due friday
Date: Wed, 20 Mar 2002 14:38:48 -0500
X-Mailer: Microsoft Outlook Express 5.50.4807.1700

Mathematics Group 4:


Group Questions
Kevin Ley, Leah Hoffman, Michael Legault, Jason Koening, John Heslop
Questions:
1) Student Journals are helpful to a teacher for all of the following

EXCEPT:  A) it is an informal way for the teacher to assess the students

understanging of concepts.   B)  it is a way for the teacher to fill time

where they don't have to teach.  C) it allows students to think about what

they know and don't know.  D)  it gives students a complete record of what

they know.  E) it helps students learn better learning skills.


Answer B.  From "Section 5: Writing in the Mathematics Classroom." (course

pack)
2)  Problem solving is key the mathematics and life because it:  A) is part

of the state requirement.  B) you need to apply previously aquired knowledge

to new and unfamiliar situtions.  C)  it doesn't help you disipher between

important information and unneccessary information.  D) word problems aren't

a way for studentts to apply math to realy life situations.  E) none of the

above.
Answer B. From "Role of Problem-Solving Strategies in Teaching Mathematics."

(course pack)


3) Graphic Organizers help students to:  A)understand the answer  B) find

the needed data   C) find the answer D) check the answer to be sure that it

is reasonable.  E)  All of the above.
According to Braselton and Decker in the course pack all of the above are

utilized in a graphic organizer.


4)  The SQRQCQ method encourages the use of which skill by students:  A)

study skills   B)  research skills  C) group interaction skills  D)

metacognative skills.
Answer D.  According to the course pack theis method encourages the use of

metacognative skill because students are forced to think about each step.


5) Which of the following is a topic that a teacher may assign a student as

an example of expository writing:   A) eplaining a concept  B) describing a

process  C)explaining a theorem  D) interpretting a graph  E) all of the

above.
Answer E.  According to "Writing in the Mathematics Classroom" all are

examples of writing for exposition.

Date: Wed, 20 Mar 2002 15:47:49 -0500 (EST)


Subject: Educ 215
From: "Erin Baillargeon"
To:
Importance: Normal
X-Mailer: SquirrelMail (version 1.2.4)

Social Studies Group #1, Erin Baillargeon, Todd Bateman, Jason Bills,

Chris  Boehem
  What is the benefit of the multiparty system?

    A.  it allows students to have many Friday night options

   *B.  it allows citizens to have more choices and say in politics

    C.  it allows for more complete state control over society

  What was the Literacy requirement for voting?

    A.  a post Civil War policy restricting former slaves

    B.  the need to pass a test to prove literacy before voting

   *C.  All of the above

    D.  None of the above

  Which policy gave citizenship to former slaves?

   *A.  14th Amendment

    B.  19th Amendment

    C.  Emancipation Proclimation

  What is a monopoly?

    A.  a fun board game

    B.  open competition between many providers of a single good

   *C.  a single producer of a good or service with no close substitute

        available

  Who was the first president to be impeached?

    A.  William Clinton

   *B.  Andrew Johnson

    C.  Andrew Jackson


--

Erin Baillargeon

Vice President, History Club

When in doubt, poke it with a stick.

Kristy Lojko March 18, 2002

Karin Meuwissen EDUC 215

Julia Manzella

Regina Micillo




Math Group #5




  1. Learning to solve problems is the principle reason for studying mathematics.

    1. True

    2. False

Answer: a) True (“The Role of Problem-Solving Strategies in Teaching Mathematics” by Alfred S. Posamerio and Jay Stepelman; p. 98, Chapter 4)





  1. Which of the following is NOT a part of the SQRQCQ process?

    1. Question

    2. Read

    3. Survey

    4. Quiz

Answer: d) Quiz; the SQRQCQ stands for survey, question, read, question, computer, and question. (Study Method for Mathematics: SQRQCQ)





  1. Which of the following best describes a formal operational student?

    1. Performs significantly better on simple rather than complex problems.

    2. Unable to distinguish the setting of a problem situation from it’s structure.

    3. Unable to reason from a hypothesis that is not attached to reality.

    4. Can order and organize the information that is immediately present, but does not recognize or evaluate the possible.

Answer: a) Performs significantly better on simple rather than complex problems; All the other choices describe a concrete operational student. (“The Role of Problem-Solving Strategies in Teaching Mathematics” by Alfred S. Posamenio and Jay Stepelman)





  1. Writing appears to be a strengthening factor in the learning process. What are some formats in which writing can be utilized in the math classroom?

    1. Student logs

    2. Student Journals

    3. Expositions

    4. All of the above

Answer: d) All of the above; Student logs summarize class activity, student journals are informal ways for students to talk about perceptions of material, and expositions help students write about assigned mathematical topics. (“Writing in the Mathematics Classroom” by Alfred S. Posamenio and Jay Stepelman, p. 93)





  1. What are some ways in which mathematics and art can co-exist?

    1. Math and art are not related at all.

    2. Geometry concepts of point, line, plane, and infinity are also concepts in painting.

    3. Combining math and art declines the learning of visual learners.

    4. Artists are unable to understand the notion of abstractions.

Answer: b) Geometry concepts of point, line, plane, and infinity are also concepts in painting. (“The Artist’s View of Points and Lines”, p. 133 Mathematics Teacher, February 1991).

From: "Melissa Seelman"
To:
Subject: Group Questions
Date: Wed, 20 Mar 2002 18:29:13 -0500
X-Mailer: Microsoft Outlook Express 6.00.2600.0000

Educ 215


Social Studies Group

Group Questions:

Members: Melissa Seelman, Michael Ward, Jeff Yannuzzi, Josh Wagner, and Justin Lindsay

 

Questions:



 

  1. What is multicultural education?

  2. Why do social studies material present comprehension problems for students?

  3. What are the five different writing patterns of social studies material?

  4. Why is the cause and effect writing pattern common in social studies?

  5. What social studies writing pattern is developed through relating historical events to the readers life?

 

 

Answers:



 

  1. Education to help all students reach their potential through exploring cultural pluralism.

  2. Because materials are written in a precise, factual, expository style. In order to learn effectively, students must comprehend 75% of the ideas and 90% of the vocabulary of the selection.

  3.  

    • Cause and Effect pattern

    • Chronological order pattern

    • Question and answer pattern

    • Definition or explanation pattern

    • Compare and contrast pattern

 

  1. Each area of social studies is concerned with chains of cause and effects: one cause results in certain effects that become causes of other effects.

  2. The chronological order pattern.

 

Social Studies Group 6 questions for 2nd Hourly



  1. Due to the fact that understanding cause and effect relationships, distinguishing fact from opinion, separating relevant information from irrelevant information, and identifying and evaluating propaganda are significant and difficult, students must develop:

    1. Metacognitive knowledge

    2. Critical Thinking skills

    3. Questions and Answer Writing

    4. Semantic Feature Analysis

Answer: B-critical thinking


2. In Social Studies, authors will use this pattern of writing to create an understanding of the likeness and differences of various topics of study:

  1. Compare and Contrast Writing

  2. Questions and Answer Writing

  3. Schemata Utility Writing

  4. Chronological Writing

Answer: A-compare and contrast writing


3. Which of the following critical thinking skills are essential for learning social studies?

  1. Understanding cause-and-effect relationships

  2. Distinguishing fact from opinion

  3. Separating relevant information from irrelevant

  4. Identifying and evaluating propaganda

  5. All of the above

Answer: E-according to Hickey all of these are essential skills in understanding social studies

4. “When learning about unfamiliar cultures, students need ________ that enable them to understand human behaviors outside of their experiences.”



  1. Narrow focus

  2. Plans

  3. Schemata

  4. Educational guidance

Answer: C-schemata is a knowledge structure in the mind that a reader brings to a text

5. Which of the following skills will aid a person in being a more successful reader in the area of Social Studies?



  1. Ability to interpret relationships (ex. Cause and Effect)

  2. Ability to base opinions on data

  3. Ability to understand specialized vocabulary

  4. A and C only

  5. A, B, and C

Answer: E-choices a, b, and c are all “fundamental” skills that will help a person be a more “effective” reader in the area of social studies.

1English Group 2

Paige Gaynor

Joy Holt


Jeff Long

Meredith Loop


1. When teaching poetry, the following technique(s) should be used for a better understanding of the poem:

A. Reading the poem aloud

B. Reading the entire poem

C. Reading the poem more than once

D. All of the above

The correct answer is D


2. Authors use dialect in order to?

A. Make fun of an ethnicity

B. Exaggerate the story

C. To give the story local color

D. To confuse the reader

The correct answer is C


3. In line 2 of “Those Winter Sundays,” the author uses the word “blueblack cold.” Since this phrase is an image, it represents:

A. Something that happens in adolescence

B. Something experienced through the senses

C. Something that can be misinterpreted

D. None of the above

The correct answer is B


4. When Sally hears the word etymology, she remembers her teacher defining it as:

A. An extreme exaggeration

B. A more pleasant word for an unpleasant word

C. The study of meanings of certain words change over time

D. Words that sound alike but are not spelled alike

The correct answer is C


5. Which of the following is not involved in a student’s response to literature?

A. Specialization

B. Description

C. Evaluation

D. Relation

The correct answer is A

Kristin Gotta, Greg Flynn, Caitlin Halladay, Kristin Hendrix, Tony Gianvecchio

Group 3


Multiple Choice Questions for the 2nd Hourly Exam


  1. The Mathematics curriculum should include refinement and extension of methods of mathematical problem solving so that the students can accomplish which of the following:




  1. use the problem solving approaches to investigate and understand mathematical content

  2. apply problem solving strategies to solve problems within and outside mathematics

  3. recognize and formulate problems within and outside mathematics

  4. apply the process of mathematical modeling to real world situations

  5. all of the above

  • The correct answer is e. all of the above.




  1. All of the following except one are strategies for solving problems.




  1. solving a simpler analogous problem

  2. working backward

  3. intelligent guessing and testing

  4. waiting for the teacher to go over it the next day

  5. making a picture

  • The correct answer is d. waiting for the teacher to go over it the next day




  1. A student log in the mathematics classroom is:



  1. a rather broad form of writing that can include explorations

  2. a report of material covered

  3. a more informal type of writing that includes perceptions and opinions of material covered

  4. a new type of seat used by the students

  • The correct answer is b. a report of the material covered




  1. All of the following strategies are effective in improving content area reading except:




  1. graphic organizer

  2. guided practice

  3. reading entirely on your own

  4. modeling

  • The correct answer is c. reading entirely on your own




  1. In order to be successful at problem solving, one must be in control of the process.

Which of the following is not a possible control decision:


  1. constructive decisions

  2. nondecisions

  3. impatient decisions

  4. automatic decisions

* The correct answer is d. automatic decisions
X-Originating-IP: [137.238.232.76]
From: "Bob Fischer"
To: balajthy@geneseo.edu
Subject: English Group 1 Questions
Date: Wed, 20 Mar 2002 21:36:36 -0500
X-OriginalArrivalTime: 21 Mar 2002 02:36:36.0317 (UTC) FILETIME=[38AAF0D0:01C1D081]

Bob Fischer

Lisa Czerniecki

Jeff Ferrara

Chaelon Costillo

 

1)  Which one of these is not a language art?



 

a.  listening

b.  speaking

c.  reading

d.  writing

e.  singing

 

Ans:  E  Traditional language arts programs do not include singing.  The chapter excerpt within the packet discusses the traditional program and lists the first 4 options as valid aspects.



 

2)  Which one of these does not label part of a story?

 

a.  plot


b.  setting

c.  characters

d.  alliteration

e.  mood


 

Ans:  D  Students should be able to pick out "alliteration" as an incorrect answer.  The other 4 choices are broad, while alliteration is a specific literary device.

 

3)  What is this phrase from To Kill a Mockingbird an example of?



      "No, he's jest moseyin' along."

 

a.  vernacular



b.  alliteration

c.  metaphor

d.  hyperbole

e.  mode


 

Ans:  A  Vernacular is dialect, as expressed by the words "jest" and "moseyin'".

 

4)  What literary device is being used in this an excerpt from "Those Winter Sundays," by Robert Hayden:  "in the weekday weather made."



 

a.  vernacular

b.  alliteration

c.  metaphor

d.  hyperbole

e.  mode


 

Ans:  B  Alliteration, in this case, is expressed by the phrase "weekday weather," in which the first letter in each word is identical.

 

5)  What is the underlined phrase an example of?



      "We drove to the store in our car."

 

a.  simile



b.  generalization

c.  prepositional phrase

d.  euphamism

e.  gerund

 

Ans.  C  The underlined phrase is a prepositional phrase because it modifies how "We drove to the store."



Get your FREE download of MSN Explorer at http://explorer.msn.com.

From: Robert Lawrence Petrocci
Date: Thu, 21 Mar 2002 00:47:04 -0500 (EST)
Subject:
To:
Importance: Normal
X-Mailer: SquirrelMail (version 1.2.4)

Here are our questions for Social Studies group 4.

Robert Petrocci

Kevin Rank

Samantha Prechtl

Julie Preson


1. Which of the following is NOT a fundamental skill for effective reading

in Social Studies?


A. ability to base opinions on data

B. ability to recognize chronological order of events

C. ability to justify conclusions

D. ability to understand degrees of probability

[answer = B]
2. Which pattern is used mainly to organize social studies materials?
A. definition or explanation pattern

B. Cause and effect pattern

C. chronological order pattern

D. question and answer pattern

[answer = D]
3. One of the most important aspects of learning in the social sciences is:
A. critical thinking

B. distinguishing fact from opinion

C. exploring cultural pluralism

D. none of the above

[answer = A]
4. Which President succeeded Abraham Lincoln after his assassination?
A. Ulysses S. Grant

B. Andrew Johnson

C. Harry Truman

D. Andrew Jackson

[answer = B]
5. Which amendment granted citizenship to all people born in the United

States?
A. 12th

B. 15th

C. 14th


D. 13th

[answer = C]

Nina Caraveo Dr. E Balajthy

Erin Caron 5 hourly questions

Ryan Almeter Mar. 21, 2002

Matthew Cicero

Matthew Bement

Math group #1




  1. What is the last step when using a graphic organizer when reading a math word problem?

    1. Finding the needed data

    2. Find the answer

    3. Restate the question

    4. Check for reasonability

    5. Circle the answer

Answer: (D)-Check for reasonability

Course pack: “Teaching Reading: Using Graphic Organizers to Improve the Reading of Mathematics” (Ryan Almeter)


  1. There are four types of definitions commonly used with mathematical terminology, which of the following is not a definition dealing with mathematical terminology?

    1. Formal definition

    2. A formula

    3. Listing of characteristics

    4. Simulated example

    5. Real-world example

Answer: (B)-A formula

Course pack: Chapt. 10: Reading in the content areas: 1, Mathematics content

(Erin Caron)




  1. What are some useful activities that would help students develop a good memory for problem solving and gives them experience with a variety of problems?

    1. Have student select from a second pair of problems, the one that is similar to the first one

    2. Ask students to write problems having the same structional relationship

    3. Generalize the data and solution of the pair

    4. All of the above

Answer: (D) - All of the above

Course pack: The role of problem solving strategies in teaching Mathematics (Matthew Bement)


  1. Which content area is the most challenging to teach reading?

    1. Mathematics

    2. History

    3. English

    4. Health

    5. Foreign language

Answer: (A)- Mathematics

Course pack: “Teaching Reading Using Graphic Organizers to Improve the Reading of Mathematics” (Matthew Cicero)


  1. What is the purpose of expository writing in a mathematics classroom?

    1. To explain how the students feel about math class

    2. To help students better understand classroom material

    3. To let the teacher know how the students are doing in math

    4. An opportunity for teachers to give more grades

Answer: (B) - To help students better understand classroom material

Course pack: Section 5, Writing in the Mathematics Classroom

(Nina Caraveo)

1. What is the main goal of extensive reading?
a. to introduce and practice reading skills such as distinguishing the main

idea of a text from the detail

b. to read as much material as you can

c. to get an overall understanding of the material

d. To try and read to get the meaning of each work and sentence
the answer is : c

website I got it from



http://langue.hyper.chubu.ac.jp/jalt/pub/tlt/97/may/extensive.html
2. What is not an example of the basic skills needed to be able to process a foreign language optimally?


  1. formal schemata

  2. understanding the typographic layout

  3. to know every single word

  4. syntactical differences

The answer is: C


3. Teaching foreign language completely eliminating the use of one’s native language, thus placing all focus on the target language is known as:


  1. Berlitz Method

  2. Gomez Method

  3. Student Response Theory

  4. Rote Memorization

The answer is: A

Workshop, Berlitz Methodology, Lori Yensen
4. Reading for global meaning in a foreign language is just as effective as translating a page or passage word by word:


  1. True

  2. False

The answer is: B

Course Pack, Roe, Stoodt, and Burns, “Foreign Language”
5. A method of teaching foreign language through a series of commands that students react to is known as:


  1. Simon Says

  2. Reacting Physically

  3. Command Theory

  4. Total Physical Response

The answer is: D

Workshop, Berlitz Methodology, Lori Yensen

Educ 215: English Group 3: Hollie Wund, Jennifer Rettke, Molly Wetter, John Senchyre,

Chris
1) The use of discrimination and generalization by English students best represents which

component(s) involved in learning language arts?



  1. listening

  2. speaking

  3. reading

  4. writing

  5. thinking

  6. C,D and E

Answer: F: The use of discrimination and generalization by English students best represents the components of c)reading, d)writing and e)thinking. Both terms deal with the way in which students read and interpret literature. (Ch. 10: Reading in Content Areas I: Literature, pg. 311)
2) What are some effective techniques to teach poetry?

  1. Poems should be read aloud, in entirety, multiple times

  2. Read a short selection

  3. Explain background and encourage students to create their own

  4. Underline key vocabulary

Answer: A: By reading the entire poem, the students can understand the rhythm, rhyme, imagery and other devices. The more they hear it, understand it, they can appreciate it more. (Chapter 10, pg. 312)
3) When teaching novels and short stories, assigning the students to read the entire

selection helps them to understand:



  1. entire plot

  2. character development

  3. setting

  4. theme

  5. all of the above

Answer: E: If the selection is broken up into smaller parts or chapters have been omitted, the reader may not understand the entire selection or the way the components of the selection fit together. (Ch 10, pg 311)
4) Etymology is:

  1. the study of eating

  2. history of a word and its uses

  3. a method for teaching vocabulary effectively

  4. a websearch guide format

Answer: B: Etymology shows students that meanings of certain words have changed over time. (Ch 10, pg. 308)
5) Essays, editorials, and position papers are _____________ of writing.

  1. compositional forms

  2. multigenre forms

  3. expository forms

  4. all of the above

Answer: C: Exposition is used to explain information from a particular point of view.

Jeff Long

EDUC-215

Group Questions (English)





  1. In the reading To Kill a Mockingbird, why does Miss Maudie feel it is a sin to kill a mockingbird. (mockingbirds make music for us to enjoy, they do not eat up peoples gardens or nest in corncribs)



Ken Kelsey, Kelly Lovelett, Bill


Educ 215

Content Area Questions

Science Group #3 ?

1. Which is not a reading skill corresponding to solving skills in science?



  1. Observing

  2. Daydreaming

  3. Identifying

  4. Describing

2. According to Mallow, what is one way students can improve low level of success in studying science?



  1. Reading a chapter six times before the topic is covered in class

  2. Only reading bold terms

  3. Not looking at diagrams

  4. Only reading captions under pictures

3. What type of problem solving skills involves taking notes and recording info?



  1. Formulating conclusions

  2. Classifying

  3. Describing

  4. Collecting Data

4. What is one way to communicate results?



  1. Not recording data

  2. Not displaying necessary information

  3. Using visual aids

  4. Not defining technical vocabulary

5. Another word for identifying a problem is to…?



  1. Communicate it

  2. Ignore it

  3. Recognize it

  4. Order it

Kathleen Byrnes

Sarah Blintz

Jonathan Beck

Science Group # 4


5 Questions:
Prior Knowledge acts as a framework through which the reader filters new info and attempts to make sense of what is read.

true or false----True


What stage of reading development so students begin to read biology textbooks? ---Reading for learning the new
Which of the following are not problem solving skills in science?

a) observing b) describing c) Classifying d) Formulating conclusions

e) guessing ------E) Guessing
When using your observing skills in science, Discriminating shapes, Discriminating syllables and accents are most important.

True or False----True


If you wanted to check the reading levels of your students, what would be the best way? Cloze test

* Information from the questions was all taken from the coursepack.
















Test Questions






















Graphic Organizers (Topic)

Answers



















What is the 1st step?




restate the problem and







question the problem










What is the 2nd step?




gather the information







necessary to solve the problem










What is the 3rd step?




determine sequence of







operations










What is the 5th step?




ask yourself if you answered







the questions reasonably










In our coursepack what is the




cow

game called the kids play in the

giraffe

first of our two chapters?




pig

(multiple choice for the last one)

zebra

Social Studies Group 2 Test Questions


Jeremy Byrnes

Joe Cappella

Sarah Buzanowski

Michael Cinturino

Katie Clymo

1. What is the “Situation-America” article about in the course pack?

A. World War II

B. Great Depression

C. Reconstruction

D. Industrialization


2. When students are learning about unfamiliar cultures, students need.

  1. A brain

  2. Cognitive Processes

  3. Instructional Scaffolding

  4. Schemata

3. What helps Students understand Social Studies content better?



  1. Colored Pictures

  2. Dictionary

  3. Writing Papers

  4. Literature Content

4. What Social Studies writing pattern is developed through relating to historical events to reader life?

A. Chronological

B. Comparison

C. Definition

D. Cause and Effect


5. Which of the following is not fundamental for effective reading?

A. Ability to compare and contrast

B. Ability to draw conclusion

C. Ability to read Spanish

D. Ability to use maps, charts, etc.

Answers and explanation:
1.Reconstruction is the correct because the article is based on the Reconstruction era.

2. Schema helps students to understand human behavior outside of their experiences.

3.Social Studies students understand the content better when they recognize these writing patterns.

4. Chronological order pattern are arranged in order of occurrence.

5. The ability to understand a foreign language is not necessary for effective reading in Social Sciences.

From: Kelli1632@aol.com


Date: Fri, 22 Mar 2002 13:02:49 EST
Subject: 5 questions.
To: balajthy@geneseo.edu
X-Mailer: AOL 7.0 for Windows US sub 118

SCIENCE GROUP #2    


Kelli Grabowski
Kaela Goodrich
Jenn Fischer
Jessica Hosier
______________

1. What reading skills do NOT correspond to scientific skills of observing?


(a) discriminating shape
(b) discriminating sounds
(c) asking a question
(d) discriminating syllables and accents

2. Which of the following most represents a classification pattern?


(a) paragraph
(b) graph
(c) outline
(d) glossary

3. Today's science teachers create hands-on experiences and have students conduct experiments that illustrate the importance of science in daily life. This increases the student's need for:


(a) interactive reading
(b) getting more sleep at night
(c) not reading a text at all
(d) only reading the text

4. Which of the following skills do teachers NOT use in order to help students understand problem solving?


(a) identify the problem
(b) ask your neighbor
(c) locate the solutions
(d) prepare similar problems

5. Which of the following does NOT emphasize what students learn in a text?


(a) carrying out experiments
(b) post-reading activities
(c) group discussion
(d) assuming the students understood the reading, and moving on

Share with your friends:




The database is protected by copyright ©essaydocs.org 2020
send message

    Main page