Organizational behavior in changing times multiple choice human behavior in organizations



Download 76.13 Kb.
Page12/14
Date03.04.2021
Size76.13 Kb.
1   ...   6   7   8   9   10   11   12   13   14
TRUE-FALSE QUESTIONS
1. Change is the biggest challenge on American managers’ minds today.

ANSWER: True, pg. 3


2. Role set, norms, intra- and intergroup behavioral dynamics are key aspects of the study and field of psychology.

ANSWER: False, pg. 6


3. The study of individual differences is the main focus of anthropology.

ANSWER: False, pg. 7


4. Management involves the coordination of activities and human resources for the accomplishment of organization goals.

ANSWER: True, pg. 7


5. A complete understanding of organizational behavior requires only an understanding of the organizational context within which human behavior is acted out.

ANSWER: False, pg. 8


6. A business firm's interaction with the environment is a characteristic of an open system.

ANSWER: True, pg. 8


7. The informal organization is the unofficial part of the system.

ANSWER: True, pg. 10


8. The hierarchy of authority or chain of command is an important feature of the informal organization.

ANSWER: False, pg. 10


9. Global competition is a leading force driving change at work.

ANSWER: True, pg. 15


10. Total quality management is an employee-driven philosophy of management.

ANSWER: False, pg. 17


11. Total quality management is a total dedication to continuous improvement.

ANSWER: True, pg. 17


12. The study and management of organizational behavior is primarily an art rather than a science.

ANSWER: False, pg. 19


13. Skill development is facilitated by structured practice and feedback.

ANSWER: True, pg. 22


14. Organizational behavior is an applied discipline where a student is trained in organizational behavior principles.

ANSWER: False, pg. 23





Share with your friends:
1   ...   6   7   8   9   10   11   12   13   14




The database is protected by copyright ©essaydocs.org 2020
send message

    Main page