Human Sexuality From Cells to Society Introduction to Sexuality true/false



Download 69.35 Kb.
Page1/4
Date09.03.2021
Size69.35 Kb.
  1   2   3   4

Human Sexuality From Cells to Society

Introduction to Sexuality


TRUE/FALSE
1. Surveys show that 98% of parents feel that they communicated openly about sex with their children and 90% of teens agreed that these open discussions took place.

ANS: F


2. Defining sexual normality using clinical normality standards is completely subjective because clinical standards are always constant.

ANS: F


3. Sexuality is purely “biological” in nature.

ANS: F

4. According to sociobiologists, women are more likely to choose younger more attractive males as potential mates.

ANS: F
5. An Oedipal complex is the idea that men unconsciously want to eliminate or replace their fathers and have sex with their mothers.

ANS: T

6. Behavioral psychologists believe that only behaviors can be measured and evaluated, not emotions or feelings.

ANS: T

7. For most of human history, it has been an accepted fact that males contribute to the reproduction of offspring.

ANS: F

8. During the middle ages, Christianity took a particularly dark view of any sexual activity not related to procreation and many restrictive rules regarding sex emerged, such as no sex allowed during daylight.

ANS: T
9. Age of consent laws, although different from country to country, are the same throughout the U.S..

ANS: F


10. According to Eric Widmer and colleagues, the United States is one of the more sexually repressive Western societies.

ANS: T

11. Although it is important for parents to listen to what their children have to say about the topic of sex, parents should consistently voice judgments about what their children say to make the discussion most effective.

ANS: F
12. Section 510 of the abstinence-only education initiative teaches that marital monogamy is the expected standard of human sexuality.

ANS: T
13. Sexual education is less important for people who are already sexually active and more important for those not yet sexually active.

ANS: F
14. The U.S. House of Representatives Committee on Government Reform reported that eleven of the thirteen commonly used comprehensive sexual education (CSE) curricula under review contained false, misleading, or distorted information about contraception, abortion, or reproductive health.

ANS: F
15. Texas, which spent more on abstinence-only education (AOE) than any other state, had more sexually active students than other states, and one of the highest teen pregnancy rates in the U.S..

ANS: T




Share with your friends:
  1   2   3   4




The database is protected by copyright ©essaydocs.org 2020
send message

    Main page