Chapter 5 Subcultures Multiple Choice Questions



Download 110 Kb.
Page1/5
Date23.02.2021
Size110 Kb.
  1   2   3   4   5

Chapter 5 Subcultures



Multiple Choice Questions
1. How did the Girl Scouts change to meet the needs of Hispanic families?

A) Training focused on how to address a Hispanic woman.

B) Training focused on the importance of building a relationship.

C) Brothers were encouraged to attend some events.

D) Las Posadas, a Hispanic Christmas tradition that pays homage to Mary and Joseph's search for an inn, is being conducted by Girl Scout troops in some areas.

E) all of the above


Answer: E Page: 157 Difficulty: easy
2. A segment of a larger culture whose members share distinguishing values and patterns of behavior is known as a(n) _____.

A) market segment

B) subculture

C) ethnic group

D) reference group

E) subgroup


Answer: B Page: 158 Difficulty: moderate
3. Many companies develop special marketing mixes for a segment of a larger culture whose members share distinguishing values and patterns of behavior. These segments are known as _____.

A) subsegments

B) subgroups

C) secondary markets

D) subcultures

E) reference groups


Answer: D Page: 158 Difficulty: moderate
4. The degree to which an individual behaves in a manner unique to a subculture depends on _____.

A) the extent to which the individual identifies with that subculture

B) how long the individual has been in this country

C) the age of the individual

D) the education of the individual

E) the extent to which others in that subculture accept that individual


Answer: A Page: 158 Difficulty: moderate
5. Which of the following are bases for subcultures in the United States?

A) ethnic groups

B) religions

C) geographic areas

D) generations

E) all of the above


Answer: E Page: 159 Difficulty: easy
6. Which of the following are the most commonly described subcultures?

A) ethnic groups

B) religions

C) generations

D) genders

E) geographic areas


Answer: A Page: 159 Difficulty: moderate
7. Which of the following statements is FALSE regarding subcultures in the United States?

A) The degree to which an individual behaves in a manner unique to a subculture depends on the extent to which the individual identifies with that subculture.

B) Religious groups are the most commonly described subcultures.

C) We are all members of several subcultures.

D) There are very large variations within each subculture.

E) Generations also function like subcultures.


Answer: B Page: 158-159 Difficulty: moderate
8. According to the 2000 Census, which choice below is considered to be Spanish/Hispanic/Latino?

A) Mexican/Mexican American/Chicano

B) Puerto Rican

C) Cuban

D) a and b

E) a, b, and c


Answer: E Page: 160 Difficulty: moderate
9. The 2000 Census system has produced _____ race categories.

A) 10


B) 37

C) 57


D) 65

E) 84
Answer: C Page: 160 Difficulty: hard


10. _____ subcultures are defined as those whose members' unique shared behaviors are based on a common racial, language, or national background.

A) Ethnic

B) Racial

C) Religious

D) Gender

E) Geographic


Answer: A Page: 160 Difficulty: moderate
11. Which of the following is the largest ethnic subculture in the United States?

A) African American

B) Hispanic

C) Asian/Pacific Islander

D) Native American

E) Caribbean


Answer: B Page: 161 Difficulty: moderate
12. The relatively faster growth rate of non-European groups in the United States is due to their _____.

A) higher birthrates

B) greater immigration

C) lower death rates

D) a and b

E) a, b, and c


Answer: D Page: 161 Difficulty: moderate
13. Which of the following was the source of the most immigrants into the United States in 2003?

A) Asia


B) Mexico

C) Europe

D) Central/South America

E) Africa


Answer: A Page: 161 Difficulty: hard
14. Which of the following statements is true regarding ethnic subcultures?

A) European ethnic groups constitute a significant and growing part of the U.S. population.

B) Hispanics are the largest population group in the South and urban areas in the Northeast and Midwest.

C) The influence of one's ethnic heritage on behavior is not influenced by situational factors.

D) All subcultures are very diverse, and general descriptions do not apply to all of the members.

E) Ethnicity is the only factor that influences an individual's behavior.


Answer: D Page: 160-161 Difficulty: moderate
15. Which of the following is predicted to be the fastest growing ethnic group in the United States between 2000 and 2020?

A) Whites

B) Blacks

C) Hispanics

D) Asian/Pacific Islander

E) South Americans


Answer: C Page: 162 Difficulty: moderate
16. Which of the following ethnic group is predicted to have the youngest median age in the United States in the year 2010?

A) Whites

B) Blacks

C) Hispanics

D) Asian/Pacific Islander

E) South Americans


Answer: C Page: 162 Difficulty: moderate
17. Malcolm is studying subcultures in the United States. He is trying to identify the subculture that has the highest education levels and median household incomes. Which ethnic group meets these criteria?

A) Whites

B) Blacks

C) Hispanics

D) Asian/Pacific Islander

E) South Americans


Answer: D Page: 162 Difficulty: moderate
18. Toys-R-Us is examining subcultures in the United States and wants to identify the ethnic subculture that has the greatest percentage of children under the age of 18. Which ethnic group meets this criterion?

A) Whites

B) Blacks

C) Hispanics

D) Asian/Pacific Islander

E) South Americans


Answer: C Page: 162 Difficulty: moderate
19. Compared to the white population, African Americans tend to _____.

A) be younger

B) be higher educated

C) have a higher household income

D) be a larger subculture

E) all of the above


Answer: A Page: 163 Difficulty: moderate
20. Which of the following is a segment of the African American market identified by Market Segment Research?

A) Contented

B) Upwardly Mobile

C) Living for the Moment

D) Living Day to Day

E) all of the above


Answer: E Page: 164 Difficulty: easy
21. Which segment of the African American market identified by Market Segment Research is mature and content with life, tends to be followers not leaders, and are not status conscious?

A) Contented

B) Upwardly Mobile

C) Living for the Moment

D) Living Day to Day

E) Healthy Indulger


Answer: A Page: 164 Difficulty: moderate
22. Timothy is a 54 year old African American consumer that is content with his life. He prefers to be a follower rather than a leader and is not status conscious. To which segment of the African American market identified by Market Segment Research would Timothy belong?

A) Contented

B) Upwardly Mobile

C) Living for the Moment

D) Living Day to Day

E) Healthy Indulger


Answer: A Page: 164 Difficulty: moderate
23. Which segment of the African American market identified by Market Segment Research is composed of active, status-conscious professionals who are financially secure and optimistic about the future?

A) Contented

B) Upwardly Mobile

C) Living for the Moment

D) Living Day to Day

E) Healthy Indulger


Answer: B Page: 164 Difficulty: moderate
24. Robert is an African American active in sports. He is a status-conscious professional who is financially secure and optimistic about his and his family's future. Which segment of the African American market identified by Market Segment Research best describes Robert?

A) Contented

B) Upwardly Mobile

C) Living for the Moment

D) Living Day to Day

E) Healthy Indulger


Answer: B Page: 164 Difficulty: moderate
25. Which segment of the African American market identified by Market Segment Research is young, socially active, carefree, and image conscious?

A) Contented

B) Upwardly Mobile

C) Living for the Moment

D) Living Day to Day

E) Healthy Indulger


Answer: C Page: 164 Difficulty: moderate
26. Nikki is 23 years old, socially active in several community outreach programs, carefree, and image conscious. Which African American market segment identified by Market Segment Research best describes Nikki?

A) Contented

B) Upwardly Mobile

C) Living for the Moment

D) Living Day to Day

E) Healthy Indulger


Answer: C Page: 164 Difficulty: moderate
27. Which African American market segment identified by Market Segment Research has a low education and income level, is price conscious, and is pessimistic about the future?

A) Contented

B) Upwardly Mobile

C) Living for the Moment

D) Living Day to Day

E) Ailing Recluses


Answer: D Page: 164 Difficulty: moderate
28. LaShonda is an African American high school drop out that works at a minimum wage job. She is very price conscious and buys mostly Wal-Mart store brands of products. Sometimes things seem hopeless for her and her family, and she is very pessimistic about their future. To which segment of the African American market identified by Market Segment Research would LaShonda and her family belong?

A) Contented

B) Upwardly Mobile

C) Living for the Moment

D) Living Day to Day

E) Ailing Recluses


Answer: D Page: 164 Difficulty: moderate
29. What are the two distinct segments of African Americans identified by Yankelovich?

A) primary and secondary

B) market leaders and market followers

C) optimists and pessimists

D) yin and yang

E) trend setters and trend followers


Answer: B Page: 164 Difficulty: moderate
30. Research by Yankelovich finds wide differences among African Americans represented by two distinct segments labeled “market leaders” and “market followers.” Compared to “market followers,” “market leaders” _____.

A) want to be on the cutting edge and to set trends

B) have less of a need to be seen as “hip and cool”

C) are considerably less likely to see brands as an indicator of their style and identity

D) are more conservative

E) are more price sensitive


Answer: A Page: 164 Difficulty: moderate
31. Jimmy is an African American that wants to be on the cutting edge and to set trends. He has an income sufficient to allow him to buy the “latest and greatest,” and he has a strong need to be seen as “hip and cool” and uses brands to communicate his unique style and identity. He is not price sensitive and is brand loyal. In terms of Yankelovich's segments of African Americans, which one best describes Jimmy?

A) market followers

B) Contented

C) Upwardly Mobile

D) market leaders

E) Living Day to Day


Answer: D Page: 164 Difficulty: moderate
32. Shondra is an African American who does not feel the need to be seen as “hip and cool.” She doesn't use brands to indicate to others her style and identity and tends to be less brand loyal and more price sensitive than others. In terms of Yankelovich's segments of African Americans, which one best describes Shondra?

A) market followers

B) Contented

C) Upwardly Mobile

D) market leaders

E) Living Day to Day


Answer: A Page: 164 Difficulty: moderate
33. Which of the following evening television shows is NOT in the Blacks' Top 10?

A) Friends

B) Jamie Foxx Show

C) Malcolm and Eddie

D) 60 Minutes

E) The Simpsons


Answer: A Page: 165 Difficulty: hard
34. Which of the following statements is FALSE regarding African American Internet usage?

A) African Americans who are online are more likely to use broadband connections than the general online population.

B) More African Americans read online ads and are more likely to find them informative than the general online population.

C) African Americans prefer a Black perspective on news and information.

D) African Americans are less likely to purchase clothing and apparel, listen to music, and watch videos online than the general population.

E) African Americans are more likely to search for job and career information online than Whites.


Answer: D Page: 165-166 Difficulty: hard
35. _____ involves creating or sponsoring an event that has a particular appeal to a market segment.

A) Place-based marketing

B) Event marketing

C) Target marketing

D) Specific marketing

E) Zoned marketing


Answer: B Page: 167 Difficulty: moderate
36. Honey Nut Cheerios sponsors the Soul Fest music event that travels to 30 urban markets each year in an attempt to reach the African American market. This marketer is using _____ to reach this market.

A) Place-based marketing

B) Event marketing

C) Targeted marketing

D) Street marketing

E) Zoned marketing


Answer: B Page: 167 Difficulty: moderate
37. What is the major difference between white and black shoppers' store selection criteria?

A) respect

B) location

C) price

D) merchandise selection

E) sponsorships


Answer: A Page: 168 Difficulty: moderate
38. According to the Bureau of the Census, a person of Cuban, Mexican, Puerto Rican, South or Central American, or other Spanish culture or origin regardless of race is defined as a(n) _____.

A) African American

B) Asian American

C) Hispanic

D) Native American

E) subculture


Answer: C Page: 168 Difficulty: easy
39. Juan came from Cuba in the late 1990s and is currently living in Miami, FL. According to the Bureau of the Census, Juan would be classified as a(n) _____.

A) African American

B) Asian American

C) Hispanic

D) Native American

E) subculture


Answer: C Page: 168 Difficulty: easy
40. Mexican Americans tend to live in which region of the United States?

A) New York and New Jersey

B) Southwest and California

C) California, New York, and Florida

D) Midwest

E) South


Answer: B Page: 168-169 Difficulty: moderate
41. Which subculture of Hispanics tends to have incomes well above the others?

A) Puerto Ricans

B) Mexican Americans

C) Latinos from Central America

D) Cubans

E) Latinos from South America


Answer: D Page: 168 Difficulty: hard
42. While marketers must be sensitive to nationality-based differences, some variables create sufficient cultural homogeneity for most products and advertising campaigns targeted to the Hispanic market. Which of the following is one of those variables?

A) common language

B) common religion

C) emergence of national Spanish-language media

D) emergence of national entertainment figures

E) all of the above


Answer: E Page: 169 Difficulty: easy
43. The degree to which an immigrant has adapted to his or her new culture is known as _____.

A) dispersion

B) traditionalization

C) acculturation

D) modernization

E) secularization


Answer: C Page: 169 Difficulty: moderate
44. Which generation of Hispanic adults was born outside the United States, has the lowest income and education, is most likely to identify themselves as Hispanic, is most likely to have Spanish as their primary language, and is most likely to possess traditional values including a masculine view of the family decision hierarchy?

A) First generation adults

B) Second generation adults

C) Third generation adults

D) Primary generation adults

E) Secondary generation adults


Answer: A Page: 169 Difficulty: moderate
45. Jose was born in Mexico and came to the United States in 1975. He still speaks primarily Spanish, has not graduated from high school and works as a day laborer in the agricultural industry in California. He and his family still possess traditional values which include him making all the decisions for his family's welfare. The Pew Hispanic Center would identify Jose as which generation of Hispanic adults?

A) First generation adults

B) Second generation adults

C) Third generation adults

D) Primary generation adults

E) Secondary generation adults


Answer: A Page: 169 Difficulty: moderate
46. According to the Pew Hispanic Center, which generation of Hispanic adults are born in the United States to immigrant parents, is more likely than the previous generation to identify themselves as Americans, is equally split between bilinguals and English as their primary language, and is somewhat less likely to ascribe to traditional values?

A) First generation adults

B) Second generation adults

C) Third generation adults

D) Primary generation adults

E) Secondary generation adults


Answer: B Page: 169 Difficulty: moderate
47. Carlos was born in the United States to immigrant parents. He has a higher income and education that his father, is more likely to identify himself as an American, speaks Spanish and English fluently, and is less likely to ascribe to traditional values than his parents. According to the Pew Hispanic Center, to which generation of Hispanic adults does Carlos belong?

A) First generation adults

B) Second generation adults

C) Third generation adults

D) Primary generation adults

E) Secondary generation adults


Answer: B Page: 169 Difficulty: moderate
48. According the Pew Hispanic Center, which generation of Hispanic adults is born in the United States to U.S.-born parents, has the highest education and income levels, is most likely to identify themselves as Americans, is most likely to have English as the primary language, and is somewhat less likely to ascribe to traditional values?

A) First generation adults

B) Second generation adults

C) Third generation adults

D) Primary generation adults

E) Secondary generation adults


Answer: C Page: 169 Difficulty: moderate
49. Maria's grandparents immigrated from Mexico, but her parents were both born in the United States. She has an MBA and earns the highest income in her family, she identifies herself as an American, speaks English as her primary language, and does not ascribe to the traditional values of her grandparents. In terms of the Pew Hispanic Center's generations of Hispanic adults, to which generation does Maria belong?

A) First generation adults

B) Second generation adults

C) Third generation adults

D) Primary generation adults

E) Secondary generation adults


Answer: C Page: 169 Difficulty: moderate
50. Which religion heavily influences the Hispanic culture?

A) Protestantism

B) Buddhism

C) Islam

D) Judaism

E) Roman Catholicism


Answer: E Page: 169 Difficulty: moderate
51. One of the core values that differentiates Hispanic teens is familismo, or _____.

A) a strong familiarity with Hispanic cultural norms

B) a common language

C) a large family

D) a strong family orientation

E) a strong Catholic upbringing


Answer: D Page: 170 Difficulty: moderate
52. Brand managers at Tommy Hilfiger, a famous brand of clothing, are increasing their efforts to reach the Hispanic teen market. Which of the following themes would have the greatest impact on this market?

A) Stress how this brand of clothing will make them appear “hip and cool.”

B) Stress how this expensive brand will communicate to others that they are “Americanized.”

C) Stress family values.

D) Stress the quality of the brand.

E) Stress how American teens will follow their sense of style.


Answer: C Page: 170 Difficulty: hard
53. Which of the following statements is FALSE regarding marketing to Hispanics?

A) Hispanic consumers tend to be highly brand loyal.

B) Hispanics tend to be more receptive than the general market to store brands.

C) Serious attempts to target Hispanics will often involve Spanish-language media.

D) Hispanics have historically lagged behind the general population in terms of Internet usage.

E) The primary retailing responses to this market have been increasing the number of bilingual salespeople, the use of Spanish language signs, directions, and point-of-purchase displays, and merchandise assortments that reflect the needs of the local Hispanic community.


Answer: B Page: 171-174 Difficulty: moderate
54. Which of the following is NOT a way that retailers have responded to the needs of the Hispanic market?

A) lowering prices on nationally-branded products

B) increasing the number of bilingual salespeople

C) using Spanish language signs and directions

D) using Spanish language point-of-purchase displays

E) having merchandise assortments that reflect the needs of the local Hispanic community


Answer: A Page: 174 Difficulty: moderate
55. Which subculture is the most diverse group, with numerous nationalities, languages, and religions?

A) Hispanics

B) African Americans

C) Asian Americans

D) Native Americans

E) Asian-Indian Americans


Answer: C Page: 175 Difficulty: moderate
56. Which of the following represents the largest national background of Asian Americans?

A) Chinese

B) Filipino

C) Japanese

D) Korean

E) Vietnamese


Answer: A Page: 176 Difficulty: moderate
57. Most Asian Americans come from home cultures influenced by _____, which emphasizes subordination of the son to the father, the younger to the elder, and the wife to the husband.

A) traditionalism

B) Judaism

C) Protestant Ethics

D) Confucianism

E) Islam


Answer: D Page: 176 Difficulty: moderate
58. Henry was born in the United States, but his parents were born in China. He was brought up to be subordinate to his father and his elders, and, when he marries, he will expect his wife to be subordinate to him. Henry is influenced by _____.

A) traditionalism

B) Judaism

C) Protestant Ethics

D) Confucianism

E) Islam


Answer: D Page: 176 Difficulty: moderate
59. Market Segment Research found three groups of Asian Americans on the basis of their demographics and attitudes that cut across nationality groups. Which of the following is one of the segments identified?

A) Confucianists

B) Conformists

C) Traditionalists

D) Market followers

E) all of the above


Answer: C Page: 176-177 Difficulty: moderate
60. In terms of the Asian American market, which segment identified by Market Segment Research is older, often retired, has strong identification with their original culture, tends to use their native language as their primary language, and is not concerned about status?

A) Traditionalists

B) Established

C) Living for the Moment

D) Market followers

E) Contented


Answer: A Page: 176-177 Difficulty: moderate
61. John is an older, retired Japanese American. He has a strong identification with his Japanese culture, still speaks primarily Japanese and is not concerned about status. Which segment of the Asian American market identified by Market Segment Research best describes John?

A) Traditionalists

B) Established

C) Living for the Moment

D) Market followers

E) Contented


Answer: A Page: 176-177 Difficulty: moderate
62. Frank Chen is a Chinese immigrant in his mid-50s and has a master's degree in Engineering from MIT. He is a conservative professional with no need or desire for native-language programming. He is willing to pay premium prices for high quality products. Which segment of the Asian American market identified by Market Segment Research best describes him?

A) Traditionalists

B) Established

C) Living for the Moment

D) Market followers

E) Contented


Answer: B Page: 177 Difficulty: moderate
63. Which segment of Asian Americans identified by Market Segment Research is younger, has moderate identification with their native culture, tends to be bilingual, and are spontaneous, materialistic, and impulsive shoppers who are concerned with status and quality?

A) Traditionalists

B) Established

C) Living for the Moment

D) Market leaders

E) Contented


Answer: C Page: 177 Difficulty: moderate
64. Li Ming is an Asian American of Chinese dissent and is young, has a moderate identification with her native culture, is bilingual, and is spontaneous, materialistic, and an impulsive shopper. She is concerned with status and quality. Which segment of the Asian American market identified by Market Segment Research best describes her?

A) Traditionalists

B) Established

C) Living for the Moment

D) Market leaders

E) Contented


Answer: C Page: 177 Difficulty: moderate
65. The generation of Asian Americans which was born in the United States to immigrant parents is sometimes referred to as _____.

A) Generation 2.0

B) the Next Generation

C) the Millenials

D) Generation American

E) Generation 3.0


Answer: A Page: 177 Difficulty: moderate
66. There are several Asian American markets, based primarily on nationality and language. Each of these in turn can be further segmented on _____.

A) degree of acculturation

B) social class

C) generation

D) lifestyle

E) all of the above


Answer: E Page: 177 Difficulty: easy
67. Which of the following is an important means of reaching virtually all of the native-language speakers of any nationality nationwide?

A) Broadcast television

B) Direct broadcast satellite (DBS)

C) Cable television

D) Sports Illustrated magazine

E) Satellite radio


Answer: B Page: 178 Difficulty: moderate
68. Which of the following statements is true regarding marketing to Asian Americans?

A) Asian Americans are not highly tech savvy or heavy users of the Internet.

B) Effective communication is achieved by simply translating ad copy.

C) Geographic concentration is aiding marketing efficiency.

D) There are very limited options for reaching this market through television.

E) The purchasing power of this group and its various segments is not attractive enough for marketers to pursue it seriously.


Answer: C Page: 177-178 Difficulty: moderate
69. The U.S. Census reports Native Americans by _____.

A) one tribe only

B) one tribe only or in combination with another tribe

C) one tribe only or in combination with another tribe plus in combination with any other race

D) a and b only

E) a, b, and c


Answer: E Page: 179 Difficulty: moderate
70. Which of the following is the largest Native American tribe?

A) Cherokee

B) Navajo

C) Sioux

D) Chippewa

E) Choctaw


Answer: A Page: 179 Difficulty: hard
71. Huata is a Native American from the largest tribe in the United States. Which tribe does she come from?

A) Cherokee

B) Navajo

C) Sioux

D) Chippewa

E) Choctaw


Answer: A Page: 179 Difficulty: hard
72. While Asian-Indian Americans are diverse in many ways, they do share a number of important cultural traits. Which of the following is NOT one of these shared traits?

A) They place a great value on education, particularly their children's education.

B) They are concerned with financial security and save at a rate much higher than the average American.

C) Husbands and wives tend to share an equal role in family decisions.

D) They do not have a “throw-away” mentality; they shop for value and look for quality and durability.

E) all of the above are shared traits


Answer: C Page: 180 Difficulty: moderate
73. Which of the following is NOT a country from which Arab Americans come?

A) Morocco

B) Algeria

C) Egypt

D) Saudi Arabia

E) Israel


Answer: E Page: 181 Difficulty: moderate
74. What percentage of Arab Americans are U.S. citizens?

A) less than 20 percent

B) 25 percent

C) 40 percent

D) 75 percent

E) more than 80 percent


Answer: E Page: 181 Difficulty: hard
75. Amal immigrated from Jordan and has become a U.S. citizen. To which ethnic subculture does Amal belong?

A) Hispanic

B) Asian American

C) Asian-Indian American

D) Arab American

E) Native American


Answer: D Page: 181 Difficulty: easy
76. America is basically a _____. That is, the educational system, government, and political process are not controlled by a religious group, and most people's daily behaviors are not guided by strict religious guidelines.

A) Godless society

B) secular society

C) religious society

D) non-Christian society

E) regional society


Answer: B Page: 181 Difficulty: moderate
77. The different religions in America prescribing differing values and behaviors are known as religious _____.

A) subcultures

B) sects

C) segments

D) societies

E) pacts


Answer: A Page: 181 Difficulty: moderate
78. Much of the American value system and the resultant political and social institutions are derived from the _____ beliefs of the early settlers.

A) Judaic

B) Islamic

C) Confucian

D) Christian

E) Buddhist


Answer: D Page: 182 Difficulty: easy
79. Which of the following groups is characterized by a strong belief in the literal truth of the Bible, a very strong commitment to their religious beliefs, having had a “born-again” experience, and encouraging others to believe in Jesus Christ?

A) Buddhists

B) Confucianists

C) Born-again Christians

D) Islamists

E) Jewish


Answer: C Page: 183 Difficulty: easy
80. Which type of subculture arises as a result of climatic conditions, the natural environment and resources, the characteristics of the various immigrant groups that have settled there, and significant social and political events?

A) ethnic

B) regional

C) religious

D) generational

E) transient


Answer: B Page: 186 Difficulty: moderate





Share with your friends:
  1   2   3   4   5




The database is protected by copyright ©essaydocs.org 2020
send message

    Main page