Chapter 1: Computer Hardware true/false



Download 94.4 Kb.
Date05.05.2016
Size94.4 Kb.
Chapter 1: Computer Hardware
TRUE/FALSE
1. In the context of computing, software refers to symbols that represent facts, objects, and ideas.

ANS: F PTS: 1 REF: 3


2. In a computer, most processing takes place in a component called the central processing unit (CPU), which is sometimes described as the computer’s “brain.”

ANS: T PTS: 1 REF: 3


3. Most computers have only one location for storing data.

ANS: F PTS: 1 REF: 3


4. The terms “computer chip,” “microchip,” and “chip” originated as technical jargon for “integrated circuit.”

ANS: T PTS: 1 REF: 8


5. A digital device works with continuous data.

ANS: F PTS: 1 REF: 9


6. The arithmetic logic unit uses registers to hold data that is being processed.

ANS: T PTS: 1 REF: 12


7. ROM circuitry holds hardwired instructions that are a permanent part of the circuitry and remain in place even when the computer power is turned off.

ANS: T PTS: 1 REF: 13


COMPLETION
1. A(n) ____________________ is a multipurpose device that accepts input, processes data, stores data, and produces output, all according to a series of stored instructions.

ANS: computer

PTS: 1 REF: 3
2. ____________________ is an area of a computer that temporarily holds data waiting to be processed, stored, or output.

ANS: Memory

PTS: 1 REF: 3
3. ____________________ is the area where data can be left on a permanent basis when it is not immediately needed for processing.

ANS: Storage

PTS: 1 REF: 3
4. The ____________________ is the component that holds the computer’s circuit boards, CPU, power supply, memory, and storage devices.

ANS: system unit

PTS: 1 REF: 7
5. A(n) ____________________ is a super-thin slice of semiconducting material packed with microscopic circuit elements, such as wires, transistors, capacitors, logic gates, and resistors.

ANS: integrated circuit

PTS: 1 REF: 8
6. The term ____________________ system usually refers to a desktop or notebook computer and all the input, output, and storage devices connected to it.

ANS: personal computer

PTS: 1 REF: 7
7. A(n) ____________________ is composed of eight bits and it is abbreviated as an uppercase “B.”

ANS: byte

PTS: 1 REF: 11
8. Unlike disk storage, most ____________________ is volatile, which means it requires electrical power to hold data.

ANS: RAM


PTS: 1 REF: 13
9. A(n) ____________________ drive is the main storage device in most computer systems.

ANS: hard disk

PTS: 1 REF: 14
MULTIPLE CHOICE
1. Computer ____ is whatever is typed, submitted, or transmitted to a computer system.

a.

input

c.

data

b.

output

d.

circuitry

ANS: A PTS: 1 REF: 3


2. A(n) ____ is software that helps a computer control itself to operate efficiently and keep track of data.

a.

application system

c.

hardware system

b.

software system

d.

operating system

ANS: D PTS: 1 REF: 3


3. ____ software helps users “apply” the computer to specific tasks, such as writing documents and editing photos

a.

Hardware

c.

Operational

b.

Application

d.

Storage

ANS: B PTS: 1 REF: 3


4. Computer ____ is the result produced by a computer.

a.

data

c.

output

b.

memory

d.

input

ANS: C PTS: 1 REF: 3


5. Small notebook computers are sometimes called ____.

a.

Netbooks

c.

semilaptops

b.

microlaptops

d.

tinylaptops

ANS: A PTS: 1 REF: 4


6. A ____ computer (also referred to as a laptop), is a small, lightweight personal computer that incorporates the screen, the keyboard, storage, and processing components into a single

portable unit.



a.

notebook

c.

diary

b.

journal

d.

briefcase

ANS: A PTS: 1 REF: 4


7. A ____ computer fits on a desk and runs on power from an electrical wall outlet.

a.

mainframe

c.

PDA-style

b.

tabletop

d.

desktop

ANS: D PTS: 1 REF: 4


8. A handheld ____ is typically used as an electronic appointment book, address book, calculator, and notepad.

a.

PDA

c.

desktop computer

b.

laptop

d.

mainframe

ANS: A PTS: 1 REF: 4


9. A handheld computer features a small keyboard or touch-sensitive screen and is designed to fit

into a pocket, run on ____, and be used while you are holding it.



a.

batteries

c.

electricity

b.

solar power

d.

magnetic charges

ANS: A PTS: 1 REF: 4


10. The purpose of a ____ is to serve data to computers connected to a network.

a.

personal computer

c.

both a. and b.

b.

server

d.

neither a. nor b.

ANS: B PTS: 1 REF: 5


11. A ____ computer is a portable computing device featuring a touch-sensitive screen that can be used as a writing or drawing pad.

a.

tablet

c.

laptop

b.

notebook

d.

PC

ANS: A PTS: 1 REF: 5


12. A ____ computer network spreads the processing and storage tasks among many computers.

a.

centralized

c.

distributed

b.

coded

d.

contained

ANS: C PTS: 1 REF: 6


13. Networks are monitored by security personnel and supervised by ____ who set(s) up accounts and passwords for authorized network users.



a.

IT managers

c.

network administrators

b.

the government

d.

password administrators

ANS: C PTS: 1 REF: 6


14. ____ is the world’s largest network, connecting millions of personal computers, servers,

mainframes, and supercomputers.



a.

E-bay

c.

The U.S. Government

b.

Amazon

d.

The Internet

ANS: D PTS: 1 REF: 6


15. A(n) ____ device works with discrete—distinct and separate—data, such as the digits 1 and 0.

a.

digital

c.

either a. or b.

b.

analog

d.

neither a. nor b

ANS: A PTS: 1 REF: 9


16. The following is NOT one of today’s personal computer platforms: ____.

a.

PC

c.

Firefox

b.

Mac

d.

Linux

ANS: C PTS: 1 REF: 11


17. The ALU performs ____ operations.

a.

arithmetic

c.

algorithm-based

b.

ASCII

d.

logarithm-based

ANS: A PTS: 1 REF: 12


18. CDs and DVDs are durable storage media because their ____ storage technology essentially etches data onto the disc surface.

a.

optical

c.

discrete

b.

magnetic

d.

static

ANS: A PTS: 1 REF: 15


19. A ____ flash drive is a popular removable, portable storage device featuring a built-in connector.

a.

VGA

c.

DVI

b.

USB

d.

floppy

ANS: B PTS: 1 REF: 16


20. ROM contains a small set of instructions called the ____ that tell the computer how to access the hard disk, find the operating system, and load it into RAM.

a.

BIOS

c.

Manager

b.

Processor

d.

Data Store


ANS: A PTS: 1 REF: 13


Share with your friends:




The database is protected by copyright ©essaydocs.org 2020
send message

    Main page