Reading Test



Download 165.66 Kb.
Page6/6
Date conversion16.05.2016
Size165.66 Kb.
1   2   3   4   5   6

Answers and Explanations for Questions 42 through 52




Explanation for question 42.

Choice C is the best answer. When discussing problems with bee colonies, the authors use phrases like “we suspect” (sentence 1 of paragraph 3) and “we postulate” (sentence 2 of paragraph 3) to show they are hypothesizing reasons for bee colonies’ susceptibility to mite infestations. The use of “can,” “may,” and “could” creates a tentative tone and provides further evidence that the authors believe, but are not certain, that their hypothesis is correct.
Choices A, B, and D are incorrect because the authors’ use of “can,” “may,” and “could” does not create an optimistic, dubious, or critical tone.

Explanation for question 43.

Choice C is the best answer. In sentence 3 of paragraph 3, the authors hypothesize that bee colonies will be susceptible to mite infestations if they do not occasionally feed on pyrethrum producing plants. In sentence 1 of paragraph 4, they suggest creating a trial where a “small number of commercial honey bee colonies are offered a number of pyrethrum producing plants” to test their hypothesis.

Choices A, B, and D are incorrect because the authors do not hypothesize that honeybees’ exposure to both pyrethrums and mites will cause the honeybees to develop secondary infections, that beekeepers should increase their use of insecticides, or that humans are more susceptible to varroa mites.


Explanation for question 44.

Choice D is the best answer. In sentence 3 of paragraph 3, the authors provide evidence that a bee colony may be more resistant to mite infections if the bees eat pyrethrums because this diet may help prevent bees from becoming “immunocompromised or nutritionally deficient.” In sentence 1 of paragraph 4, the authors suggest testing this hypothesis in a trial on honeybees.
Choices A, B, and C do not describe any of the authors’ hypotheses.
Explanation for question 45.

Choice D is the best answer. The authors explain that when beekeepers use commercially produced insecticides to fight mite infections, they may “further weaken” bees that are “immunocompromised or nutritionally deficient” (sentence 5 of paragraph 3).
Choices A, B, and C are incorrect because the authors do not suggest that beekeepers’ use of commercially produced insecticides increases mite populations, kills bacteria, or destroys bees’ primary food source.
Explanation for question 46.

Choice C is the best answer. In sentence 5 of paragraph 3, the authors provide evidence that beekeepers’ use of commercially produced insecticides may cause further harm to “immunocompromised or nutritionally deficient bees.”
Choices A, B, and D are incorrect because they do not provide the best evidence that beekeepers’ use of commercially produced insecticides may be harmful to bees; choices A, B, and D focus on mite infestations’ impact on honeybees.
Explanation for question 47.

Choice B is the best answer. In sentence 5 of paragraph 3, the authors argue that beekeepers’ use of insecticides to control mite infestations may be harmful to some bees. The authors then state, “We further postulate that the proper dosage necessary to prevent mite infestation may be better left to the bees” (sentence 6 of paragraph 3). In this context, the authors “postulate,” or put forth the idea that the bees may naturally control mite infestations better than insecticides.
Choices A, C, and D are incorrect because in this context, “postulate” does not mean to make an unfounded assumption, question a belief or theory, or conclude based on firm evidence.
Explanation for question 48.

Choice B is the best answer. In the fourth paragraph the authors propose a trial to study if honeybees’ consumption of pyrethrum producing plants helps the honeybees defend against mite infestations. In the experiment, the authors plan to offer honey bee colonies both pyrethrum producing plants and “a typical bee food source such as clover” to determine if these different diets affect the bees’ susceptibility to mite infestations.
Choices A, C, and D are incorrect because the main purpose of the fourth paragraph is not to summarize the results of an experiment, provide a comparative nutritional analysis, or predict an outcome of an unfinished experiment.
Explanation for question 49.

Choice A is the best answer. In sentence 1 of paragraph 4, the authors propose a scientific trial in which honeybees are “offered a number of pyrethrum producing plants, as well as a typical bee food source such as clover.” Since the authors contrast the “pyrethrum producing plants” with clover, a “typical bee food source,” it can be assumed that clover does not produce pyrethrums.
Choice B is incorrect because it is stated in the passage. Options C and D are incorrect because they are not assumptions made by the authors.
Explanation for question 50.

Choice B is the best answer. The table shows that 77 percent of the honeybee colonies with colony collapse disorder were infected by all four pathogens.
Choices A, C, and D are incorrect because they do not identify the percent of honeybee colonies with colony collapse disorder that were infected by all four pathogens as based on data in the table.
Explanation for question 51.

Choice D is the best answer. The table shows that 81 percent of colonies without colony collapse disorder were affected by the pathogen Nosema ceranae.
Choices A, B, and C are incorrect because they do not identify the pathogen that infected the highest percentage of honeybee colonies without colony collapse disorder as based on data in the table.
Explanation for question 52.

Choice D is the best answer. The table discusses pathogen occurrence in honeybee colonies, but it includes no information as to whether these honeybees were infected with mites. Because the table does not suggest mites infested the honeybee colonies, no conclusions can be made as to whether mites increased the honeybees’ “susceptibility to secondary infection with fungi, bacteria or viruses” (sentence 2 of paragraph 1).
Choices A, B, and C are incorrect because the table provides no information about whether these honeybees were infected with mites.
This is the end of the answers and explanations for questions 42 through 52.

The S A T® Page

Copyright 2015 by the College Board W F-5 L S A 0 8


1   2   3   4   5   6


The database is protected by copyright ©essaydocs.org 2016
send message

    Main page