Lesson 20 question bank true/false



Download 79.32 Kb.
Date conversion05.05.2016
Size79.32 Kb.
LESSON 20 QUESTION BANK
TRUE/FALSE
1. A computer is an electronic device.

ANS: T PTS: 1 REF: 4


2. Multiplication is an arithmetic operation.

ANS: T PTS: 1 REF: 5


3. Computers in the 1950s were difficult to repair, but otherwise very much like computers we use today.

ANS: F PTS: 1 REF: 5


4. Home computers are the least popular kind of computer today.

ANS: F PTS: 1 REF: 6


5. A minicomputer is usually larger than a microcomputer.

ANS: T PTS: 1 REF: 8


6. A notebook computer is usually larger than a personal computer.

ANS: F PTS: 1 REF: 9


7. Data communications is the transmission of data from one machine to another.

ANS: T PTS: 1 REF: 12


8. Wide-area networks contain many local area networks.

ANS: T PTS: 1 REF: 13


9. While PDAs can connect to notebook computers, they cannot connect to PCs.

ANS: F PTS: 1 REF: 10


10. Anyone on the Internet can access an extranet.

ANS: F PTS: 1 REF: 13


11. The Internet was originally developed by business interests.

ANS: F PTS: 1 REF: 14


12. Mainframe computers are the largest and most powerful category of computers.

ANS: F PTS: 1 REF: 8


13. A computer system consists of many components working together.

ANS: T PTS: 1 REF: 10


14. A microprocessor connects one computer to other computers and peripherals.

ANS: F PTS: 1 REF: 13


15. Computers are classified by size, storage capacity, and application.

ANS: F PTS: 1 REF: 7


MULTIPLE CHOICE
1. Which process does a computer do?

a.

produces a result

c.

creates memory

b.

files definitions

d.

displays storage

ANS: A PTS: 1 REF: 4


2. Which is an arithmetic operation?

a.

equal to

c.

greater than

b.

addition

d.

retrieval of a number

ANS: B PTS: 1 REF: 5


3. The first affordable personal computers became available in the ____.

a.

early 1950s

c.

late 1970s

b.

mid-1960s

d.

late 1980s

ANS: C PTS: 1 REF: 6


4. Which of the following is NOT a type of operating system for personal computers?

a.

Adobe Abscam

c.

Mac OS

b.

Microsoft Windows

d.

DOS

ANS: A PTS: 1 REF: 8


5. Which would be used for centralized storage?

a.

notebook computers

c.

PDAs

b.

microcomputers

d.

mainframe computers

ANS: D PTS: 1 REF: 9


6. Which is usually the smallest computer?

a.

personal computer

c.

PDA

b.

PC

d.

notebook computer

ANS: C PTS: 1 REF: 10


7. In a computer system, ____ is the information that is entered into the computer.

a.

software

c.

instructions

b.

data

d.

diskettes

ANS: B PTS: 1 REF: 11


8. Which is NOT part of a computer system?

a.

mainframe technology

c.

hardware

b.

people

d.

data

ANS: A PTS: 1 REF: 10-11


9. A ____ always connects one computer to other computers and peripheral devices.

a.

coaxial cable

c.

channel

b.

protocol

d.

network

ANS: D PTS: 1 REF: 13


10. A(n) ____ is for the exclusive use of individuals within an organization and contains information only about and for that organization.

a.

Internet

c.

network

b.

intranet

d.

e-mail

ANS: B PTS: 1 REF: 13


11. What is the most common experience that most people have with the Internet?

a.

e-mail

c.

games

b.

networking

d.

intranets

ANS: A PTS: 1 REF: 14


12. The three basic operations performed by a computer are arithmetic operations, logical comparisons, and ____ operations.

a.

storage and retrieval

c.

financial

b.

processing

d.

communication

ANS: A PTS: 1 REF: 5


13. A ____ is a computer chip that performs a special function in an appliance or other device .

a.

diskette

c.

data

b.

protocol

d.

microprocessor

ANS: D PTS: 1 REF: 10


14. All of the following are types of data except ____.

a.

text

c.

images

b.

diskettes

d.

numbers

ANS: B PTS: 1 REF: 11


15. Which of the following is NOT a classification of computers?

a.

supercomputer

c.

microcomputer

b.

microprocessor

d.

mainframe computer

ANS: B PTS: 1 REF: 8-10


COMPLETION
1. ____________________ operations include adding, subtracting, multiplying, and dividing numbers.

ANS: Arithmetic

PTS: 1 REF: 5
2. Charles ____________________ is considered to be the "father" of computers.

ANS: Babbage

PTS: 1 REF: 7
3. Early computers were ____________________ sensitive.

ANS: temperature

PTS: 1 REF: 5
4. When a computer decides that one number is greater than another number, the computer is performing a(n) ____________________ comparison of values.

ANS: logical

PTS: 1 REF: 5
5. A(n) _________________________ is the type of computer used at home or at the office by one person.

ANS:


microcomputer

personal computer

desktop computer

PTS: 1 REF: 6


6. The acronym "PDA" stands for ________________________________________.

ANS: personal digital assistant

PTS: 1 REF: 10
7. The combination of parts that work together in a computer are called the computer ____________________.

ANS: system

PTS: 1 REF: 10
8. In a computer system, the ____________________ is the tangible, physical equipment.

ANS: hardware

PTS: 1 REF: 10
9. In a computer system, ____________________ is the intangible set of instructions that tells the computer what to do.

ANS: software

PTS: 1 REF: 11
10. The facts or information entered into a computer to be processed is the ____________________.

ANS: data

PTS: 1 REF: 11
11. ____________________, or rules, govern the orderly transfer of data within data communications.

ANS: Protocols

PTS: 1 REF: 12
12. In data communication, it is the ____________________ that carries the message.

ANS: channel

PTS: 1 REF: 12
13. The ____________________ connection is one of the most utilized types of data communications in the business world.

ANS: network

PTS: 1 REF: 13
14. ____________________ allow outside organizations to access internal information systems of another organization.

ANS: Extranets

PTS: 1 REF: 13
15. Reliability and ____________________ are major advantages of using an intranet.

ANS: security

PTS: 1 REF: 13
16. ____________________ is the capability to send a message from one person's computer to another, where it is stored until read by the receiving person.

ANS:


E-mail

Electronic mail

PTS: 1 REF: 14
17. Addition, subtraction, multiplication, and division are ______________________________ that you can perform using a computer.

ANS: arithmetic operations

PTS: 1 REF: 5
18. The Internet was originally developed so that researchers around the world could share ____________________.

ANS:


information

data


PTS: 1 REF: 14
19. The most commonly used feature of the Internet is ____________________.

ANS:


e-mail

electronic mail

PTS: 1 REF: 14
20. Microcomputers usually are classified by the type of ____________________ system they use.

ANS: operating



PTS: 1 REF: 8


The database is protected by copyright ©essaydocs.org 2016
send message

    Main page