Digital Planet: Tomorrow's Technology and You, Complete, 10e (Beekman / Beekman) Chapter 1 Exploring Our Digital Planet



Download 202.85 Kb.
Date conversion25.05.2016
Size202.85 Kb.

You can buy the complete file from http://testbankexpress.com

Digital Planet: Tomorrow's Technology and You, Complete, 10e (Beekman / Beekman)

Chapter 1 Exploring Our Digital Planet
1) One main reason MySpace was created was to

A) create personal Web sites.

B) advertise.

C) post photographs.

D) hear music videos.

Answer: A

Diff: 2

Reference: Creating Communities on the Living Web


2) Users post ________ on the Flickr Web site.

A) songs


B) music videos

C) photographs

D) movies

Answer: C

Diff: 1

Reference: Creating Communities on the Living Web


3) The World Wide Web has been around since the

A) 1970s.

B) 1980s.

C) 2000s.

D) 1990s.

Answer: D

Diff: 1

Reference: Creating Communities on the Living Web


4) Who is the founder of Facebook?

A) Chris DeWolf

B) Charles Babbage

C) Tom Anderson

D) Mark Zuckerberg

Answer: D

Diff: 1

Reference: Creating Communities on the Living Web


5) This machine was used to crack Nazi military codes:

A) IBM PC.

B) Univac I.

C) Macintosh.

D) Colossus.

Answer: D

Diff: 2

Reference: Computers in Perspective



6) The Electronic Numerical Integrator and Computer (ENIAC)

A) was the first general-purpose commercial computer built in the United States.

B) could calculate 500 times faster than the existing electromechanical calculators.

C) predicted that Eisenhower would win the election.

D) was developed just before World War II.

Answer: B

Diff: 1

Reference: Computers in Perspective


7) Which technological advancement made it possible for computers to become as small as they are today?

A) repeater

B) vacuum tube

C) transistor

D) silicon chip

Answer: D

Diff: 2

Reference: Computers in Perspective


8) Integrated circuits rapidly replaced transistors for all of the following reason(s) EXCEPT:

A) efficiency.

B) reliability.

C) speed.

D) size.

Answer: D

Diff: 2

Reference: Computers in Perspective


9) Vacuum tubes were eventually replaced by

A) calculating machines.

B) laptops.

C) chips.

D) integrated circuits.

Answer: D

Diff: 2

Reference: Computers in Perspective


10) The first computers were designed to

A) perform repetitive calculations and tasks.

B) compose music.

C) use punch cards.

D) assist the U.S. government with defense.

Answer: A

Diff: 3

Reference: Computers in Perspective


11) In the late 1940s and 1950s, which invention helped computers become more widely used by businesses as well as in science and engineering?

A) transistors

B) vacuum tubes

C) CPUs


D) RAM

Answer: A

Diff: 3

Reference: Computers in Perspective


12) Which invention, developed in 1948, replaced vacuum tubes?

A) silicon wafers

B) transistors

C) CPUs


D) RAM

Answer: B

Diff: 3

Reference: Computers in Perspective


13) Due to a need for smaller and more powerful computers, the ________ was invented and replaced transistor-based computers by the mid-1960s.

A) keyboard

B) RAM chip

C) vacuum tube

D) integrated circuit

Answer: D

Diff: 3

Reference: Computers in Perspective


14) The invention of the ________ has had the greatest impact on computers.

A) CPU


B) RAM chip

C) microprocessor

D) monitor

Answer: C

Diff: 2

Reference: Computers in Perspective


15) ________ developed the microprocessor.

A) Intel


B) IBM

C) Microsoft

D) Apple

Answer: A

Diff: 2

Reference: Computers in Perspective


16) Silicon Valley, where numerous microprocessor manufacturing companies are located, is in

A) Oregon.

B) California.

C) Texas.

D) Washington.

Answer: B

Diff: 1

Reference: Computers in Perspective


17) ________ Law predicted that the number of transistors that can be packed into a silicon chip of the same price would roughly double every two years.

A) Eckert's

B) Aiken's

C) Moore's

D) Mauchly's

Answer: C

Diff: 1

Reference: Computers in Perspective


18) Computers that once occupied full rooms, but are now approximately the size of a refrigerator, are used by large organizations and known as

A) terminals.

B) personal computers.

C) mainframe computers.

D) supercomputers.

Answer: C

Diff: 2

Reference: Mainframes and Supercomputers


19) The simultaneous communication process between a mainframe and several users is known as

A) timesharing.

B) networking.

C) serving.

D) processing.

Answer: A

Diff: 2

Reference: Mainframes and Supercomputers


20) A keyboard and screen that has little, if any, local processing power is known as a

A) supercomputer.

B) mainframe computer.

C) timesharing device.

D) terminal.

Answer: D

Diff: 2

Reference: Mainframes and Supercomputers



21) Which of the following is true regarding supercomputers?

A) Supercomputers are smaller in size and processing capability than mainframe computers.

B) Supercomputers are common in the majority of U.S. households.

C) Supercomputers are the fastest, most powerful computers made.

D) Supercomputers are rarely used by researchers due to their lack of computing capacity.

Answer: C

Diff: 2

Reference: Mainframes and Supercomputers


22) What is a computer that provides software and other resources to computers over a network?

A) server

B) workstation

C) calculator

D) supercomputer

Answer: A

Diff: 2

Reference: Servers


23) When a user has access to a high-end desktop computer with a large amount of processing power, he or she is using a

A) server.

B) workstation.

C) supercomputer.

D) terminal.

Answer: B

Diff: 2

Reference: Personal Computers and Workstations


24) When multiple users who share data and hardware resources need access to one application, a ________ is necessary.

A) mainframe

B) server

C) supercomputer

D) workstation

Answer: B

Diff: 1

Reference: Servers


25) Extra-light notebook computers are sometimes known as

A) workstations.

B) notebooks.

C) tablets.

D) laptops.

Answer: C

Diff: 2

Reference: Personal Computers and Workstations


26) A computer small enough to fit into a shirt pocket or purse is a

A) notebook.

B) subnotebook.

C) personal digital assistant

D) mainframe.

Answer: C

Diff: 1

Reference: Handheld Devices


27) A negative aspect of laptop computers is

A) the low price, thus low quality.

B) the relatively high price and upgrade difficulties.

C) their nonportability because they all weigh at least 10 pounds.

D) the unlikelihood that the same high quality software on desktop PCs can be loaded onto a portable.

Answer: B

Diff: 2

Reference: Personal Computers and Workstations


28) PDA stands for

A) personal digital assistant.

B) personalized digital assistance.

C) planned digital associate.

D) practical digitized associate.

Answer: A

Diff: 1

Reference: Handheld Devices


29) Special-purpose computers use silicon chips that have the program etched into them. This hybrid of hardware and software is called

A) programming.

B) firmware.

C) specialized software.

D) embedded.

Answer: B

Diff: 1

Reference: Embedded Systems


30) Programs such as Internet Explorer that serve as navigable windows into the Web are called

A) hypertext.

B) networks.

C) search engines.

D) browsers.

Answer: D

Diff: 2

Reference: Computer Connections: The Internet Revolution


31) What utility do you use to transfer files and exchange messages?

A) Email


B) WWW

C) Web browsers

D) Hypertext

Answer: A

Diff: 3

Reference: Computer Connections: The Internet Revolution


32) Apple launched a new product called a(an) ________, which is designed to bridge the shrinking gap between the smart phone and the notebook/netbook PC.

A) Galaxy S

B) Android

C) iPad


D) Blackberry

Answer: C

Diff: 3

Reference: Handheld Devices


33) How are the World Wide Web (WWW) and the Internet different?

A) They aren't different; they are two different names for the same thing.

B) The WWW is a vast tract of the Internet and makes the Internet accessible to just about anyone.

C) The Internet is primarily used by businesses; the WWW can be used by home users.

D) The WWW is faster than the more archaic Internet.

Answer: B

Diff: 3

Reference: Computer Connections: The Internet Revolution


34) Computers have changed the way humans go about their day-to-day lives. Events and ideas radically change the way people work, live, and think. This dramatic change is known as a(n)

A) paradigm shift.

B) industrial revolution within a country.

C) shift in traditions.

D) counterculture.

Answer: A

Diff: 2

Reference: Into the Information Age


35) The agricultural agelasted until about two centuries ago, when advances in machine technology triggered what has come to be known as the

A) digital age.

B) technology age.

C) industrial age.

D) information age.

Answer: C

Diff: 1

Reference: Into the Information Age


36) The time period in which there was a shift from an industrial economy to an economy based on the value of information is known as the

A) paradigm shift.

B) agricultural age.

C) industrial revolution.

D) information age.

Answer: D

Diff: 2

Reference: Into the Information Age


37) The software tools that enable a user to interact with a computer for specific purposes are known as

A) hardware.

B) networked software.

C) shareware.

D) applications.

Answer: D

Diff: 2

Reference: Applications: Digital Technology in Action


38) ________ applications are stored on the Web so they can be accessed and used by multiple computers with Internet access.

A) Database

B) Network

C) Web


D) Spreadsheet

Answer: C

Diff: 1

Reference: Applications: Digital Technology in Action


39) Tasks that have traditionally been performed by people but are now duplicated in an application are part of the software that is known as

A) artificial intelligence.

B) networking.

C) artificial knowledge software.

D) networking knowledgeable software.

Answer: A

Diff: 2

Reference: Applications: Digital Technology in Action


40) When a student posts a clip from a recent movie on her Web site, the ethical issue of the actions is known as

A) protecting intellectual property.

B) protecting privacy.

C) using private university property for personal gain.

D) All of these answers are ethical issues related to this action.

Answer: A

Diff: 2

Reference: Implications: Social and Ethical Issues


41) The future could bring the emergence of ________, computer chips embedded within human bodies.

A) bio-electronic imaging

B) human-scanning technology

C) digital-assistance human-existence technology

D) biodigital technology

Answer: D

Diff: 3

Reference: Implications: Social and Ethical Issues


42) Which of the following Web sites was the first social networking site that allowed users to create their own personal Web pages to share words and pictures with others?

A) Friendster

B) Twitter

C) MySpace

D) Facebook

Answer: C

Diff: 1

Reference: Creating Communities on the Living Web


43) Which of these items is included in the guidelines of the ACM Code that might help you to decide how to "do the right thing" when faced with ethical dilemmas at school, at work, or at home?

A) Remember the golden rule.

B) It's okay if it's legal.

C) Someone else will be responsible.

D) When in doubt, don't do it.

Answer: A

Diff: 1

Reference: Working Wisdom: Computer Ethics


44) Prior to the development of the World Wide Web in the early 1990s, which of the following features was already available for Internet users?

A) animation

B) pictures

C) sounds

D) email

Answer: D

Diff: 1

Reference: Computer Connections: The Internet Revolution


45) Which of the following is a game console that also connects to the Internet?

A) Xbox 360

B) Second Life

C) Vimeo


D) Digg

Answer: A

Diff: 2

Reference: Computer Connections: The Internet Revolution


46) Which of the following application types include features such as email, instant messaging, and Web browsing?

A) multimedia

B) network

C) desktop publishing

D) database

Answer: B

Diff: 2

Reference: Applications: Digital Technology in Action


47) Word processing applications are used for producing which of the following?

A) slides

B) email

C) letters

D) spreadsheets

Answer: C

Diff: 2

Reference: Applications: Digital Technology in Action


48) When was MySpace founded?

A) 2001


B) 2002

C) 2003


D) 2004

Answer: C

Diff: 2

Reference: Creating Communities on the Living Web


49) MySpace lost its "cool" to

A) Facebook.

B) Twitter.

C) Email.

D) Friendster.

Answer: A

Diff: 1

Reference: Creating Communities on the Living Web


50) MySpace differed from other popular social networking sites because

A) it was free.

B) it supplied high speed Internet to the member.

C) it was originally designed for Harvard students.

D) it enabled and encouraged members to create personal Web sites to share words and pictures with other members.

Answer: D

Diff: 1

Reference: Creating Communities on the Living Web


51) In 2005, MySpace was purchased by

A) ABC.


B) Microsoft.

C) News Corp.

D) Bill Gates.

Answer: C

Diff: 1

Reference: Creating Communities on the Living Web



52) Facebook and MySpace users may encounter the following issues:

A) online stalking.

B) harassment.

C) bullying incidents.

D) all of the above.

Answer: D

Diff: 1

Reference: Creating Communities on the Living Web


53) The online community, Flickr, was originally founded

A) to compete with MySpace.

B) by a doctor in San Francisco.

C) in 1999.

D) to create a massive multiplayer Web game.

Answer: D

Diff: 2

Reference: Creating Communities on the Living Web


54) Flikr was purchased by

A) MySpace.

B) Caterina Fake.

C) Yahoo.

D) Facebook.

Answer: C

Diff: 1

Reference: Creating Communities on the Living Web


55) Sites such as Flicker, MySpace, Facebook, and YouTube are collectively referred to as

A) archives.

B) Web 1.0.

C) Web 2.0.

D) online learning communities.

Answer: C

Diff: 2

Reference: Creating Communities on the Living Web


56) Computers grew out of a need to

A) improve quality of life.

B) quantify.

C) socialize.

D) communicate.

Answer: B

Diff: 1

Reference: Computers in Perspective


57) The following calculating tool had an immediate and profound effect on the human race:

A) abacus

B) mandrel

C) handicraft

D) lathe

Answer: A

Diff: 1

Reference: Computers in Perspective


58) In the early nineteenth century, Charles Babbage and Ada Lovelace conceived an idea for a mechanical computer that they referred to as a(n)

A) Z1.


B) ABC.

C) Analytical Engine.

D) calculator.

Answer: C

Diff: 2

Reference: Computers in Perspective


59) In the early nineteenth century, a "computer" was

A) not considered useful.

B) paper used to perform calculations.

C) a person who performed calculations.

D) unreliable.

Answer: C

Diff: 2

Reference: Computers in Perspective


60) The first programmable, general-purpose digital computer was called the

A) Babbage.

B) Analytical Engine.

C) Z1.


D) Zuse.

Answer: C

Diff: 1

Reference: Computers in Perspective


61) The first general-purpose commercial computer built in the United States was called the

A) ENIAC.

B) UNIVAC 1.

C) Small-Scale Experimental Machine.

D) Z1.

Answer: B



Diff: 2

Reference: Computers in Perspective


62) The inventor of the first programmable, general-purpose digital computer invented the computer because

A) he was not good at calculations.

B) he was too lazy to calculate.

C) he had dropped out of school and was looking for something to do with his spare time.

D) he needed some quick cash to start a business.

Answer: B

Diff: 2

Reference: Computers in Perspective


63) The special-purpose computer that allowed British military intelligence to eavesdrop on even the most secret German messages was named

A) the Turing.

B) the BMI.

C) Z1.


D) Colossus.

Answer: D

Diff: 2

Reference: Computers in Perspective


64) A computer invented in 1939 that was capable of solving systems of linear equations was called the

A) Atanasoff.

B) ABC.

C) IBM.


D) Berry.

Answer: B

Diff: 1

Reference: Computers in Perspective


65) The Mark I computer proved its worth by

A) helping IBM financially.

B) counting the population in 1944.

C) computing ballistics tables for the U.S. Navy.

D) solving systems of linear equations.

Answer: C

Diff: 2

Reference: Computers in Perspective


66) The Electronic Numerical Integrator and Computer (ENIAC) broke down on average every

A) half hour.

B) 7 minutes.

C) other day.

D) hour.

Answer: B

Diff: 1

Reference: Computers in Perspective



67) The ENIAC could calculate 500 times faster than the existing electromechanical calculators, which was about as fast as

A) the Gloster Meteor.

B) a current day Nascar winner.

C) the Tonan Maru.

D) a modern pocket calculator.

Answer: D

Diff: 2

Reference: Computers in Perspective


68) The UNIVAC I was purchased by ________ and delivered to the U.S. Census Bureau in 1951.

A) Underwood

B) Remington Rand

C) IBM


D) the Germans

Answer: B

Diff: 2

Reference: Computers in Perspective


69) Transistors were invented in 1948 as a substitute for the vacuum tube. They appeared in computers

A) 8 years later.

B) only in Canada.

C) once computers were networked.

D) the next year.

Answer: A

Diff: 1

Reference: Computers in Perspective


70) Which of the following is NOT a reason that integrated circuits replaced transistors?

A) speed


B) cost

C) availability

D) size

Answer: C



Diff: 2

Reference: Computers in Perspective


71) The convergence of computer and network technology was responsible for the shift from the industrial economy to a(n)

A) digital economy.

B) economic surge.

C) information economy.

D) loss of economy.

Answer: C

Diff: 2

Reference: Into the Information Age


72) In 1943, the founding father of IBM predicted that the world would not need more than

A) 500 computers.

B) 5 computers.

C) 300,000 computers.

D) 3 computers per business.

Answer: B

Diff: 2

Reference: Into the Information Age


73) An example of biodigital technology would be

A) a computer chip embedded in a person's body.

B) a chip embedded in a robot.

C) a car with digital electronics.

D) the use of a microscope for diagnosing a plant disease.

Answer: A

Diff: 2

Reference: Implications: Social and Ethical Issues


74) The most widely known code of conduct specifically for computer professionals is the

A) Association for Computing Machinery Code of Ethics.

B) Computer Users Code of Ethics.

C) Association of Digital Code of Ethics.

D) ICCA Code of Ethics.

Answer: A

Diff: 2

Reference: Working Wisdom: Computer Ethics


75) Many laws and rules of organizations are reflections of

A) requirements of specific people within organizations.

B) moral principles.

C) computer professionals.

D) beliefs of individuals within the organization.

Answer: B

Diff: 2

Reference: Working Wisdom: Computer Ethics


76) Sometimes our legal system does not define what is right and wrong. The law is especially lenient in technology related areas, because

A) there is a lack of evidence.

B) the proof can be deleted.

C) of limited technology knowledge by the legal system.

D) technology changes too fast.

Answer: D

Diff: 2

Reference: Working Wisdom: Computer Ethics


77) The visionary research at XEROX more than three decades ago defined many of the essential qualities of today's PCs. Who was the person responsible for this research?

A) Wright

B) Kay

C) Edison



D) Moore

Answer: B

Diff: 2

Reference: Inventing the Future: Tomorrow Never Knows


78) All of the following are phases of any technology or media business EXCEPT:

A) social networking.

B) hardware.

C) service.

D) software.

Answer: A

Diff: 2

Reference: Inventing the Future: Tomorrow Never Knows


79) The four phases of predicting the future serve as a framework for thinking about

A) tomorrow's technology.

B) tomorrow's economy.

C) improvements needed in completing tasks.

D) a foolproof crystal ball.

Answer: A

Diff: 2

Reference: Inventing the Future: Tomorrow Never Knows


80) The emergence of low-cost computers and the Internet make it possible for more people to access information. This may cause

A) too much Internet traffic.

B) total loss of computer usage for daily tasks.

C) abuse of information for political and economic power.

D) businesses to fail.

Answer: C

Diff: 2

Reference: Implications: Social and Ethical Issues



81) Dehumanization of work is often caused by which of the following:

A) advances in automation.

B) the hazards of high-tech crime.

C) the difficulty of protecting one's intellectual property in the digital age.

D) high-tech surveillance devices.

Answer: A

Diff: 2

Reference: Implications: Social and Ethical Issues


82) The accessibility of graphics and image processing tools have brought about an increased need for

A) visual communication skills.

B) keyboarding skills.

C) artistic skills.

D) less expensive computers.

Answer: A

Diff: 1

Reference: Applications: Digital Technology in Action


83) Many of the jobs that have existed for hundreds of years are no longer needed due to

A) computer crime.

B) voice recognition software.

C) poor ethical and moral decisions.

D) automation.

Answer: D

Diff: 2

Reference: Implications: Social and Ethical Issues


84) Opportunities for entertainment and information exploration have been made available because

A) PCs today have an array of of audio, video, and multimedia capabilities.

B) Intel donated money towards the exploration of multimedia.

C) the government requires it on all PCs manufactured after 1999.

D) Baby Boomers demanded it.

Answer: A

Diff: 2

Reference: Applications: Digital Technology in Action


85) Handheld computers are also known as

A) laptop computers.

B) personal digital assistants.

C) thin clients.

D) subnotebooks.

Answer: B

Diff: 2

Reference: Handheld Devices


86) The difficulty of defining and protecting intellectual property in an all-digital age refers to all of the following EXCEPT:

A) musical recordings.

B) software programs.

C) personal photographs.

D) books.

Answer: C

Diff: 2

Reference: Implications: Social and Ethical Issues


87) Typically, ________ are constructed out of thousands of microprocessors.

A) mainframes

B) supercomputers

C) laptops

D) personal computers

Answer: B

Diff: 2

Reference: Mainframes and Supercomputers


88) ________ makes it possible for users with diverse computing needs to share expensive computing equipment.

A) Shareware

B) Virtual Sharing

C) Timesharing

D) Network Sharing

Answer: C

Diff: 2

Reference: Mainframes and Supercomputers


89) Internet usage in this country will dramatically decline in the future.

Answer: FALSE

Diff: 1

Reference: Computer Connections: The Internet Revolution


90) Over 90 percent of the world's microprocessors are found in embedded computers or systems.

Answer: TRUE

Diff: 2

Reference: Embedded Systems


91) Computers can threaten our privacy, security, and way of life.

Answer: TRUE

Diff: 2

Reference: Implications: Social and Ethical Issues


92) A personal digital assistant (PDA) also has cell phone capabilities.

Answer: TRUE

Diff: 2

Reference: Handheld Devices


93) The explosive growth of the Internet is largely fueled by the rapid expansion of gaming on the Web.

Answer: FALSE

Diff: 2

Reference: Computer Connections: The Internet Revolution


94) ________ applications are commonly used by people who work with numbers.

Answer: Spreadsheet

Diff: 2

Reference: Applications: Digital Technology in Action


95) ________ applications combine audio, video, graphics, text, and interactivity all into one application.

Answer: Multimedia

Diff: 2

Reference: Applications: Digital Technology in Action


96) ________ intelligence is the branch of computer science that explores the use of computers in tasks that require intelligence, imagination, and insight.

Answer: Artificial

Diff: 2

Reference: Applications: Digital Technology in Action


97) The gap between information technology "haves" and "have nots" is called the ________ divide.

Answer: digital

Diff: 2

Reference: Implications: Social and Ethical Issues


98) A ________ is the fastest, most powerful computer.

Answer: supercomputer

Diff: 2

Reference: Mainframes and Supercomputers


99) A ________ is a refrigerator-sized computer used by large organizations.

Answer: mainframe

Diff: 2

Reference: Mainframes and Supercomputers


100) A change in thinking that results in a new way of seeing the world is called a ________.

Answer: paradigm shift

Diff: 2

Reference: Into the Information Age


101) ________ Law is the prediction by a chairman of Intel in the 1960s that the number of transistors that can be packed into a silicon chip of the same price would double approximately every 18 months.

Answer: Moore's

Diff: 3

Reference: Computers in Perspective


102) A single silicon chip, which contains all of a computer's computational components, is called a(n) ________.

Answer: microprocessor

Diff: 3

Reference: Computers in Perspective


103) A type of computer called a ________, also known as a thin client, is a combination keyboard and monitor with little, if any, local power.

Answer: terminal

Diff: 2

Reference: Mainframes and Supercomputers


104) A networked computer that contains software and data for other computers is a(n) ________.

Answer: server

Diff: 2

Reference: Servers


105) PC stands for ________ computer.

Answer: personal

Diff: 1

Reference: Personal Computers and Workstations


106) A light-weight, flat-screen, battery-powered computer that can be carried in a briefcase is known by many terms including portable computer, laptop computer, notebook computer, and ________.

Answer: netbook

Diff: 2

Reference: Personal Computers and Workstations


107) Email stands for ________ mail.

Answer: electronic

Diff: 1

Reference: Computer Connections: The Internet Revolution


108) An experimental network backed by the U.S. government eventually evolved into the ________.

Answer: Internet

Diff: 1

Reference: Computer Connections: The Internet Revolution


109) A Web ________ is a program that allows access to the WWW.

Answer: browser

Diff: 2

Reference: Computer Connections: The Internet Revolution


110) A computer system that links two or more computers is known as a ________.

Answer: network

Diff: 2

Reference: Computer Connections: The Internet Revolution


111) The ________ Revolution ushered in the industrial age.

Answer: Industrial

Diff: 2

Reference: Into the Information Age


112) In the ________ age, most people earn their living working with words, numbers, and ideas.

Answer: information

Diff: 2

Reference: Into the Information Age


113) ________ programs are software tools that transform general-purpose computers into special-purpose tools.

Answer: Application

Diff: 2

Reference: Applications: Digital Technology in Action


114) The Apple ________ is one example of a smart phone, which combines features of PDAs, Internet access devices, phones, digital cameras, and media players.

Answer: iPhone

Diff: 2

Reference: Handheld Devices


115) A high-end desktop computer with massive computing power, which is used for computationally intensive interactive applications such as large-scale scientific data analysis, is called a(n)________.

Answer: workstation

Diff: 3

Reference: Personal Computers and Workstations


116) A microprocessor used as a component of a larger system is called a(n) ________ system.

Answer: embedded

Diff: 1

Reference: Embedded Systems


117) The most common misstatement of Moore's Law is that computer power doubles every 18________.

Answer: months

Diff: 1

Reference: Computers in Perspective


118) Computer scientist Alan Kay has said, "The best way to predict the future is to ________ it."

Answer: invent

Diff: 1

Reference: Inventing the Future: Tomorrow Never Knows


Match the term on the left to its corresponding definition on the right.
A)program to surf the Web

B)global connection of networks

C) link computers together

D) the graphical portion of the Internet

E) Web 2.0

F) transfer files and exchange messages

G) the way that millions of Web pages are tied together

H) modern video game console


119) Facebook, Twitter, Wikipedia, YouTube are examples of

Diff: 2


Reference: Computer Connections: The Internet Revolution
120) Internet

Diff: 2


Reference: Computer Connections: The Internet Revolution
121) Xbox 360

Diff: 2


Reference: Computer Connections: The Internet Revolution
122)World Wide Web

Diff: 2


Reference: Computer Connections: The Internet Revolution
123) electronic mail

Diff: 2


Reference: Computer Connections: The Internet Revolution
124) networks

Diff: 2


Reference: Computer Connections: The Internet Revolution
125) Web browser

Diff: 2


Reference: Computer Connections: The Internet Revolution
126) hypertext link

Diff: 2


Reference: Computer Connections: The Internet Revolution
Answers: 119) E 120) B 121) H 122) D 123) F124) C 125) A 126) G
Match the term on the left to its corresponding definition on the right.
A) a computer that provides software, data, and other resources to other computers over a network

B) a single silicon chip containing all of a computer's computational components

C) handheld computer

D) extra-light ultra-mobile notebook computer

E) high-end PC

F) just a monitor and keyboard

G) a personal computer designed with portability in mind
127) netbook

Diff: 2


Reference: Personal Computers and Workstations
128) server

Diff: 2


Reference: Servers
129) workstation Diff: 2

Reference: Personal Computers and Workstations


130) microchip

Diff: 2


Reference: Computers in Perspective
131) laptop

Diff: 2


Reference: Personal Computers and Workstations
132) terminal

Diff: 2


Reference: Mainframes and Supercomputers
133) PDA

Diff: 2


Reference: Handheld Devices
Answers: 127) D 128) A 129) E 130) B 131) G132) F 133) C

You can buy the complete file from http://testbankexpress.com


The database is protected by copyright ©essaydocs.org 2016
send message

    Main page